Rekšņa atklātā vēstulē lūdz Repšem apliecināt policistu algu palielināšanu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas (VP) priekšnieks Juris Rekšņa otrdien atklātā vēstulē Ministru prezidentam Einaram Repšem lūdzis apstiprinājumu valdības solījumiem nākamajā gadā palielināt policistu algas un policijas materiāli tehnisko stāvokli.

Rekšņa vēstulē "visu Latvijas policistu vārdā" uzdod premjeram divus jautājumus - vai Jūsu valdības prioritāte patiešām ir valsts iekšējā drošība un vai nākamajā gadā patiešām tiks paaugstinātas policistu algas un uzlabots Latvijas policijas materiāli tehniskais stāvoklis -, informēja Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamentā. VP priekšnieks vēstulē atgādina, ka vairāki desmiti neatkarības idejas aizstāvošu Rīgas garnizona miliču neatkarīgi no tautības 1991.gada augusta puča laikā aizstāvēja Augstāko padomi. Tāpat Rekšņa atgādina, ka katrs no neatkarības gados pie varas nākošajiem premjerministriem iedzīvotāju drošību, tātad arī policijas darbu, ir pasludinājis par prioritāti. Un katrs, to darot, ir solījis gan palielināt policijas darbinieku algas, gan uzlabot policijas materiāli tehnisko bāzi. VP priekšnieks pauž, ka darbu policijā šajā laikā pametuši daudzi cilvēki, tostarp daļa politisko partiju spiediena ietekmēti. Tāpat daļa policistu no darba atbrīvoti dažādu pārkāpumu dēļ. Taču viņu vietā policijā strādāt sākuši "tieši tādi, kā mūsu sabiedrība - ar dažādu strādāt gribu, ar dažādu izpratni par godu un cieņu, ar dažādu izpratni par pieklājību un intelektu". Rekšņa neslēpj, ka juristi ar augstāko izglītību neuzskata par sevis cienīgu strādāt par algu, kādu maksā policijā. VP priekšnieks uzsver, ka ierindas policists pirmajos darba gados pēc nodokļu nomaksas saņem 90 latu mēnesī. Rekšņa nevarot atrast motivāciju atrunāt no atlūgumu rakstīšanas policistus, kuri aiziet no darba tāpēc, ka nespēj uzturēt ģimeni. Nobeigumā Rekšņa pauž, ka premjera pārstāvētās partijas "dāsnie solījumi radījuši visai lielas cerības" policistiem. "Es patiešām neprognozēju to sarūgtinājumu un atmosfēru, kas valdīs Latvijas policijā, ja arī šie solījumi izrādīsies tikai tukši vārdi. Likums mums aizliedz streikot, kā to dara skolotāji un mediķi. Streikojošs policists - tas būtu tas pats, kas policists, kurš lauzis zvērestu," teikts Rekšņas atklātajā vēstulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu