Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra amatā apstiprina Rekšņu. (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc neveiksmīgā konkursa uz Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra amatu valdība pirmdien šajā amatā apstiprināja līdzšinējo Valsts policijas priekšnieku Juri Rekšņu. Ministri Rekšņas iecelšanu amatā sveica ar aplausiem.

Vienīgo jautājumu pirms apstiprināšanas amatā Rekšņam uzdeva premjera biedrs Ainārs Šlesers, interesējoties, vai viņš redz iespēju būtiski uzlabot cīņu pret narkotiku tirdzniecību, uz ko Rekšņa atbildēja: "Neapšaubāmi, mēs esam gatavi rīkoties - mums jau ir iestrādes, kā ne tikai uzlabot, bet arī pastiprināt šo darbu." Kad no ministru puses neatskanēja ne iebildumi, ne citi jautājumi, premjers Einars Repše smaidot jautāja Rekšņam: "Vai esat gatavs uzņemties valsts sekretāra amatu?" Rekšņa tikpat smaidīgs atbildēja: "Esmu gatavs." Valdības lēmumu ministri sveica ar aplausiem. Rekšņa pēc apstiprināšanas amatā žurnālistiem atturējās atbildēt, vai uzskata iecelšanu valsts sekretāra amatā par paaugstinājumu vai pazeminājumu amatā. "To jūs prasiet iekšlietu ministram [Mārim] Gulbja kungam. Dzīvē ir gadījumi, kad atļauts tikai piekrist vai nepiekrist," noslēpumaini sacīja jaunais Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs. Rekšņa dzimis 1959.gadā un augstāko juridisko izglītību ieguvis 1986.gadā Latvijas Universitātē. Papildizglītību viņš ieguvis dažādos kursos Īrijā, ASV un Spānijā. Viņš brīvi pārzina krievu valodu, bet angļu valodā runā sarunvalodas līmenī. Darba gaitas Rekšņa sācis 1979.gadā kā ierindas milicis, taču jau kopš 1981.gada viņš pakāpeniski virzījies savā karjerā uz augšu, līdz 1998.gadā sāka vadīt Valsts policiju. Karjeras laikā Iekšlietu ministrijā viņš saņēmis kopumā 56 apbalvojumus, kā arī Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta goda zīmi, Lāčplēša fonda goda zīmi, Iekšlietu ministrijas apbalvojumu - Zelta Goda zīmi, Lietuvas un Igaunijas policiju apbalvojumus. Rekšņas vaļasprieki ir lasīšana, sports, ceļošana, teātris un sēņošana. Jau vēstījām, ka konkurss uz Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra amatu noslēdzās bez rezultātiem, jo ministrija nevienu no kandidātiem neatzina par piemērotu. Konkursa komisija izskatīja divu kandidātu - IeM Informācijas centra priekšnieka Jura Stukāna un Latvijas pārstāvniecības Eiropas Savienībā darbinieka Aivara Bernera - atbilstību amatam, taču abas kandidatūras noraidītas. Vēl divi kandidāti - IeM valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Raimonds Bluķis un Valsts apsardzes dienesta priekšnieks Valdis Voins - atsauca savas kandidatūras. Konkursu uz Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra amatu Valsts civildienesta pārvalde izsludināja novembra beigās pēc ilggadējā valsts sekretāra Andra Stara lēmuma pamest šo amatu. Staris amatu atstāja pēc paša vēlēšanās un no 2.janvāra ir iekšlietu ministra Māra Gulbja padomnieks. Konkursā pēdējā dienā bija pieteikušies četri pretendenti. Pretendentiem izvirzītās prasības ir atbilstība valsts civildienesta likumā ierēdņiem izvirzāmajām prasībām: augstākā izglītība, pieredze vadošā amatā valsts pārvaldē, darba pieredze IeM sistēmā, kā arī svešvalodu zināšanas.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu