Auders atstādina traumatoloģijas slimnīcas šefu. (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības ministrs Āris Auders pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ierosinātās krimināllietas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un naudas izšķērdēšanu uz dienesta pārbaudes laiku atstādinājis Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas vadītāju Valdi Zatleru.

Ministrijas valsts sekretārs Uldis Līkops informēja, ka trešdien ierosinātajā dienesta pārbaudē noskaidros, cik liela bijusi Zatlera līdzdalība slimnīcas veiktajos iepirkumos. "Nevar jau zināt, vai pats vadītājs tos iepirkumus veicis, vai kāds cits," viņš sacīja, norādot, ka pārbaudi lūdzis veikt KNAB. Slimnīcu dienesta pārbaudes laikā vadīs traumatoloģijas slimnīcas Locītavu ķirurģijas centra vadītājs Konstantīns Kalnbērzs. Zatlers, no BNS uzzinot pat Audera lēmumu, bija ļoti izbrīnīts un pauda sašutumu, ka par to viņam jāuzzina no medijiem. "Viss notiek tā dīvaini un ne tā, kā paredzēts pēc noteikumiem," viņš teica. Zatlers atkārtoti noliedza pret sevi vērstos apvainojumus līdzekļu izšķērdēšanā un sacīja, ka atstādināšana "nav tas pareizākais lēmums". "Es, arī esot savā amatā, neko ietekmēt nevarētu," viņš klāstīja. BNS jau vēstīja, ka KNAB pēc veselības ministra Āra Audera iesnieguma otrdien ierosināja krimināllietu par pārkāpumiem Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā. Birojs noskaidrojis, ka pēdējo divu gadu laikā slimnīca, uzrādot nepatiesu informāciju par mugurkaula ķirurģijā izmantotiem implantiem, valstij radījusi zaudējumus apmēram 200 tūkstošu latu apjomā. Auders janvāra vidū lūdza pārbaudīt, vai medicīnas preču iepirkumi no slimnīcas direktora Valda Zatlera vietnieka Jāņa Ābola firmas "Scruples" un sievas Elitas Zatleres uzņēmuma, kas, pēc ministra vārdiem, ir aptuveni miljonu latu vērti, ir likumīgi.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu