Mazākās algas Baltijas valstīs pērn - Latvijā. (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijas valstīs mazākās algas ir Latvijā, kur pagājušā gada pēdējā ceturksnī vidējā bruto darba samaksa bija 307 eiro, kas tomēr ir kāpums par 6,2% salīdzinājumā ar gada trešo ceturksni, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Savukārt augstāko atalgojumu saņem Igaunijā strādājošie - šajā valstī ceturtajā ceturksnī bruto atalgojums bija vidēji 416 eiro, bet Lietuvā - 332 eiro. Salīdzinot ar 2002.gada otro trešo ceturksni, gada pēdējos trīs mēnešos Lietuvā darba samaksa ir pieaugusi par 1,6%, bet Igaunijā - par 11,3%. Salīdzinot ar 2001.gada ceturto ceturksni, pagājušā gada attiecīgajā laika posmā vidējā bruto darba samaksa Latvijā bija par 9,6% lielāka, Lietuvā - par 5,3% lielāka, bet Igaunijā - par 10,8% lielāka. Tāpat Igaunijā pagājušā gada pēdējā ceturksnī bija lielākā vecuma pensija Baltijas valstīs - 118 eiro. Latvijā mēneša vidējā vecuma pensija pērn pēdējā ceturksnī bija 107 eiro, bet Lietuvā - tikai 94 eiro. Salīdzinot ar 2002.gada trešo ceturksni, pagājušā gada beigās vidējā vecuma pensija Latvijā ir palielinājusies par 2,3%, Lietuvā - par 2%, bet Igaunijā - par 0,9%. Savukārt, salīdzinot ar 2001.gada pēdējo ceturksni, 2002.gada atbilstošajā periodā vecuma pensijas Latvijā bija par 3,9% lielākas, Lietuvā pieaugums ir 5%, bet Igaunijā - 15,4%. Jāpiebilst, ka Igaunijā pagājušajā gadā bija arī lielākais patēriņa cenu pieaugums starp Baltijas valstīm - pērn septembrī, salīdzinot ar 2001.gada septembri, inflācija Igaunijā bija 2,7%, Latvijā - 1%, bet Lietuvā patēriņa cenas samazinājās - par 1,5%.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu