Pastāv iespēja atstāt tikai vienu Latvijas Radio kanālu (90)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas Radio šodien Nacionālajā radio un televīzijas padomē (NRTP) iesniedza sagatavoto biznesa plānu un jau rīt, 24.martā, tas tiks iesniegts Finanšu ministrijā, informēja Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Vasermane.

Latvijas Radio biznesa plāns tika izstrādāts, lai risinātu Latvijas Radio finanšu problēmas, kas radušās šogad samazinātās valsts dotācijas un parādu dēļ.

NRTP kopumā ir apmierināta ar izstrādāto plānu, un pēc nelielu tehnisku labojumu veikšanas tas tiks iesniegts Finanšu ministrijā.

Biznesa plānā izvērtētas trīs turpmākās radio darbības versijas. Pirmajā versijā tiktu saglabāts pašreizējais darbības mērogs un visas radošās struktūras. Otrajā darbības versijā būtu jāsamazina apraide programmām Latvijas Radio 3 "Klasika" un Latvijas Radio 4 "Doma laukums", saglabājot tikai Rīgas un, iespējams, Daugavpils raidītājus. Šajā variantā nebūtu iespējas nodrošināt arī Latvijas Radio 5 "Radio NABA" darbību.

Savukārt trešajā versijā darbu turpinātu tikai viens radio kanāls, kurā būtu jāatspoguļo visu sabiedrības grupu intereses. Tomēr šādā darbības variantā būtu nepieciešami ārkārtīgi lieli līdzekļi atlaižamo darbinieku kompensācijām, kā arī būtiski pasliktinātos reālās iespējas apmaksāt pašreizējos parādus. Turklāt šāda viena kanāla darbība nav uzskatāma par sabiedrisko mediju, kas pilnvērtīgi veic sabiedrisko misiju, nodrošinot informāciju iespējami plašākai sabiedrības daļai.

Apzinoties sarežģīto ekonomisko situāciju valstī un jaunās valdības saspringto darba grafiku, Latvijas Radio tomēr cer uz iespējami ātru jautājuma risināšanu, jo tuvākajos divos mēnešos sagaidāma līdz šim atlikto maksājumu un finanšu saistību termiņu aktualizācija.

Ievērojot to, ka pagaidām vēl nav zināms Finanšu ministrijas atzinums par sagatavoto Latvijas Radio biznesa plānu, tad Latvijas Radio ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts uz sīkākiem jautājumiem par biznesa plāna versijām varētu atbildēt pēc tam, kad ar plānu būs iepazinušies ministrijas pārstāvji.

Kā ziņots, Latvijas Radio nonācis finanšu grūtībās un tā parāds sasniedzis gandrīz 750 000 latu.

Valdība 3.februārī nolēma atļaut NRTP par 372 889 latiem pārsniegt šā gada pirmajam ceturksnim noteikto apropriāciju 21% apmērā no kopējās gada summas, lai nodrošinātu finansējumu Latvijas Radio daļējai nodokļu parādu segšanai, izdevumiem darba algām un atlaišanas pabalstiem saistībā ar amata vietu skaita samazināšanu, kā arī autoratlīdzības izmaksām un citiem neatliekamiem izdevumiem.

Līdz brīdim, kamēr Finanšu ministrija nebūs iepazinusies ar Latvijas Radio biznesa plānu, nekādas konkrētas naudas summas atklātas netiks.

Komentāri (90)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu