Latvijas Pirmā partija sāk "cīņu pret oligarhu varu Latvijā" . (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Pirmās partijas (LPP) valde nākusi klajā ar paziņojumu, ka "ir sākusi atklātu un nesaudzīgu cīņu pret līdz šim nesodāmi funkcionējošo oligarhijas varu Latvijā". Paziņojumā uzsvērts, ka "Latvija būs patiesi tiesiska valsts tikai tad, kad neviens ekonomiskais grupējums savu interešu realizācijai nevarēs nesodāmi izmantot valsts varas, masu mediju un tiesu varas instrumentus, kā tas ir noticis līdz šim".

Tā neesot divu ekonomisku grupējumu savstarpēja cīņa par ietekmi un varu, kā to cenšoties raksturot tie, kas esot ieinteresēti diskreditēt LPP politiķu atklāto vēršanos pret jau realizētajiem un iecerētiem valsts nozagšanas plāniem, apgalvo LPP valde. Tā esot godprātīga rīcība, pildot saviem vēlētājiem dotos solījumus un strādājot saskaņā ar savu pārliecību, jo LPP cilvēkus apvienoja mērķis tiesiskā ceļā pārtraukt valsts nozagšanu un apturēt oligarhiskas sistēmas darbību valsts piesegā, norāda LPP. "Ja nekavējoties netiks apturēta viena ekonomiska grupējuma un tā vadītāja darbošanās, uz valsts rēķina palielinot savu personisko turību un bezkaunīgi ņirgājoties par tiesiskumu, Latviju apdraud korumpētas un mafiozas valsts slava un pat nonākšana pašizolācijā," teikts paziņojumā. "Valstī, kuras ekonomiskos procesus un valstiski nozīmīgu lēmumu pieņemšanu ir lielā mērā paģērējusi vienas pašvaldības vadītāja un viņa atbalstītāju griba, apšaubāms ir gan tiesiskums, gan cīņa pret korumpētiem valsts ierēdņiem." LPP priekšsēdētājs Ēriks Jēkabsons aģentūrai LETA paskaidroja, ka LPP valdes izplatītajā paziņojumā minētais pašvaldības vadītājs ir Ventspils mērs Aivars Lembergs. LPP sola darīt visu, lai Latvija kļūtu par patiesi tiesisku valsti, kur lēmumus par valsts īpašumiem pieņem godīgi un neietekmējami politiķi, "nevis oligarhijas balstīti un politikā "iecelti" palīgdarboņi". Jēkabsons atzīmēja, ka, pēc partijas rīcībā esošās informācijas, "Ventspils grupējuma varā ir arī tiesībsargājošās iestādes". Savukārt LPP valdes loceklis Ainars Šlesers aģentūrai LETA sacīja, ka viņš esot lielā neizpratnē par Ģenerālprokuratūras lēmumu uzticēt prokurorei Anitai Cēsiniecei izskatīt "Ventspils lietu" līdz galam, jo viņa to neesot izdarījusi arī pirms četriem gadiem. "Man nav pārliecības, ka Cēsiniece ir ieinteresēta izmeklēt visu līdz galam, jo viņai ir personīgas attiecības ar Ventspils uzņēmējiem," sacīja Šlesers un norādīja, ka esot redzējis Cēsinieci ārpus prokuratūras telpām ar Ventspils uzņēmējiem, kuru vārdus viņš nevēlējās minēt. Kā aģentūrai LETA norādīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska, ja Šlesera rīcībā ir informācija par iespējamu prokurora ieinteresētību veicamās pārbaudes rezultātos, viņam šī informācija jāiesniedz ģenerālprokuroram Jānim Maizītim, lai izlemtu jautājumu par to, vai ir pamats prokurora noraidījumam. Lembergs aģentūrai LETA sacīja, ka nav lasījis šādu LPP valdes paziņojumu, līdz ar to nevar sniegt nekādus komentārus.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu