Miris politologs Nikolajs Neilands (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaiļezera slimnīcā otrdien pēc smagas slimības 72 gadu vecumā miris politologs Nikolajs Neilands, informēja Tautas saskaņas partijas (TSP) priekšsēdētājs Jānis Jurkāns. TSP priekšsēdētājs, kura vadītās partijas biedrs bija Neilands, partijas vārdā izteica līdzjūtību viņa tuviniekiem.

Neilands (1930) mācījies Rīgas 22.vidusskolā, Latvijas Valsts universitātē un Diplomātiskajā akadēmijā, liecina personu datu bāzes "x-faili" informācija. Viņš bijis Latvijas PSR Valsts televīzijas un radioraidījumu komitejas Ārzemju raidījumu galvenais redaktors, Latvijas PSR Valsts televīzijas un radioraidījumu komitejas priekšsēdētāja vietnieks, preses aģentūras "Novosti" biroja vadītājs Stokholmā. Tāpat Neilads bijis Latvijas PSR ārlietu ministra vietnieks, politiskais komentētājs, televīzijas raidījuma "Globuss" vadītājs, 1990.gadā ievēlēts par PSRS Augstākās padomes deputātu, bet 1995.gadā TSP 1.kongresā ievēlēts partijas valdē. Neilands bija arī "Baltijas foruma" prezidents.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu