Laikraksts: Bijušais ONAP šefs strādā VID (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau nedēļu Valsts ieņēmumu dienestā (VID) strādā ilggadējais Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes (ONAP) šefs Leonīds Bogdanovs, šodien ziņo laikraksts "Diena".

Tas noticis laikā, kad VID jau paziņojis par vairāk nekā 1000 darbinieku atlaišanu naudas trūkuma dēļ. Kādu amatu Bogdanovs ieņems VID, viņš laikrakstam nevēlējās atklāt. Pienākumi vēl tiekot precizēti. Bogdanovs norādīja, ka pieņemts darbā "uz brīvlīguma pamata", kas nozīmējot, ka viņš neskaitās ierēdnis.

Kādi būs Bogdanova pienākumi un alga, laikrakstam neatklāja arī VID preses dienests.

Darbu Valsts policijā (VP) Bogdanovs pameta šogad aprīlī, kad devās izdienas pensijā. Kopš 2008.gada Bogadnovs strādāja par Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieku, bet pirms tam kopš 1997.gada bija ONAP šefs.

Pārsteigumu par Bogdanova pieņemšanu darbā "Dienai" pauda finanšu ministrs Einars Repše (JL), kuram pakļauts VID. "Tas izdarīts, nesaskaņojot ar mani, un tiks papildus no manas puses izvērtēts," teica ministrs. Viņš arī norādīja, ka ir "neapmierināts ar līdz šim VID piekopto personāla politiku, īpaši gadījumos, kad darbā tiek saglabātas personas, pret kurām sākts kriminālprocess vai pat celta apsūdzība," tādēļ ministrs neizslēdzot iespēju, ka vajadzēs vērtēt vadītāja atbilstību ieņemamajam amatam.

Jau ziņots, ka aprīļa sākumā nepilnas nedēļas laikā atlūgumus iesniedza aptuveni 140 policisti, tostarp arī vairākas augsta ranga policijas amatpersonas. Policisti, kuri uzrakstīja atlūgumus, sasnieguši izdienas pensijas vecumu un darbu pamest nolēmuši pēc tam, kad tika izstrādāti grozījumi likumā, kas paredz atvaļināšanās pabalstu no trīs mēnešu algu apmēra samazināt līdz vienas mēnešalgas vidējai izpeļņai.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu