Šlesers "paceļas debesīs" un uzsauc katarses dzērienus (798)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar, noslēdzoties politiskās organizācijas LPP/LC priekšvēlēšanu pasākumam "Arēnā Rīga", partijas Rīgas mēra amata kandidāta Ainārs Šlesers, apņēmības pilns, simboliski "pacēlās debesīs".

"Mēs būsim tik lieli, cik lieli ir mūsu mērķi. Es esmu pārliecināts, ka varam dzīvot labākā Rīgā, labākā Latvijā," priekšvēlēšanu pasākuma kulminācijā pauda Šlesers, pūļa ovāciju un papīra salūta pavadībā ar pacēlāju ceļoties halles griestu virzienā.

Lai arī Šlesera pasākums "Arēnu Rīga" ar apmeklētājiem pilnībā nepiepildīja, tomēr, neskaitot augšējos sektorus, aizpildīta bija lielākā daļa sēdvietu un vairums sanākušo rīdzinieku izskatījās ļoti gandarīti.

"Arēnas Rīga" iekšpusē tika dalīti LPP/LC Rīgas domes deputātu kandidātu bukleti un enerģijas dzērieni ar nosaukumu "Enerģijas dzēriens Šlesers", kā arī ceļu satiksmes brīdinājuma zīmju formas uzlīmes ar krievu burtu Š un uzrakstu krievu valodā "Šlesers. Kurš gan cits?".

Uz skatuves tika projicēti Šlesera priekšvēlēšanu kampaņas saukļi, piemēram, "Tiešām? Viņi mani sauc par Atslēdznieku? Tas būs sakarā ar Rīgas atslēgu" un "Ministrijā daudzi ir priecīgi, ka es esmu prom. Var mierīgi pasēdēt "Delfos". Domē tā delfošana drīz beigsies".

Sākotnēji, sveicot publiku, Šlesers to uzrunāja gan latviešu, gan krievu valodā. Uz skatuves bija aicināti LPP/LC Eiropas Parlamenta (EP) un Rīgas pašvaldības vēlēšanu kandidāti. Vispārēju publikas sajūsmu izraisīja grupas "Melo-M" uzstāšanās. Labus vārdus par kandidātu teica gan EP deputāta kandidāts Ainars Baštiks, gan bijušais premjers Ivars Godmanis.

Tika prezentēts videoklips ar projektiem, kuros ticis iesaistīts Šlesers - "Rimi", "Dole", "Narvesen", "Saules akmens", aviokompānijas "Ryanair" atvešana uz Rīgu, kā arī paveiktais VAS "Latvijas Dzelzceļš". Šlesers uzrunāja sanākušos rīdziniekus, līdzīgi kā to savulaik darīja Martins Luters Kings, ar vārdiem: "Man ir sapnis, man ir vīzija." Šlesers uzsvēra, ka Rīgas vadībai skaidri jāpasaka, ka tā atbalsta uzņēmējus, jo vēl nesen uzņēmēji esot tikuši uzskatīti par zagļiem.

"Jāpiesaista investīcijas, jāveicina sasaiste starp rietumiem un austrumiem. Nevar izvēlēties vecākus un kaimiņus. Krievi un baltkrievi ir mūsu kaimiņi," paskaidroja Šlesers, īpaši uzsverot, ka vienmēr atbalstījis prolatvisku politiku. Šlesers arī pauda nodomus veicināt lidostas attīstību. "Viļņas un Tallinas lidostas ir bankrota priekšā. Pārņēmām Viļņu, pārņemsim arī Tallinu, un tā tas paliks mūžīgi." Šlesers atsaucās uz Frankfurtes piemēru, kur izveidojies biznesa centrs, pateicoties lielajam lidostas tranzītpasažieru skaitam, attīstītajām bankām un izstāžu biznesam.

Šlesers solīja turpmāk domāt nevis par trim ostām, kā viņš to bija darījis, būdams satiksmes ministra amatā, bet tikai par Rīgas ostas attīstību, solot no Ventspils ostas uz Rīgu pārņemt konteineru tranzītu. Šlesers arī uzskaitīja plānus pārveidot Rīgas Centrāltirgu, pārbūvēt galvaspilsētas autoostu un rekonstruēt Centrālo dzelzceļa staciju.

"Nauda neaug lauka vidū. Jādod nevis pabalsti, bet pēc iespējas ātrāk darbs," klāstot par plāniem sociālajā nodrošinājumā, skaidroja Šlesers.

Kā ziņots, LPP/LC Rīgas domes vēlēšanās startēs ar pirmo kārtas numuru. Kandidātu sarakstā iekļauti tādi patlaban domē strādājoši deputāti kā Andris Ameriks, Almers Ludviks, Aina Krūkle, Mihails Gavrilovs, Modris Lujāns, Gundars Bojārs, Anatolijs Aļeksejenko un Juris Zaķis.

Komentāri (798)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu