Atvieglo prasības pirmskolā strādājošajiem pedagogiem (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skolotājiem ar augstāko pedagoģisko izglītību un skolotāja kvalifikāciju, kuru darba stāžs ir ilgāks par sešiem gadiem, īstenojot izglītības programmas pirmskolā, prasības par augstāko profesionālo kvalifikāciju tiks aizstātas ar tālākizglītību atbilstošās kursu programmās.

To paredz šodien valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai. Grozījumi paredz, ka prasības par atbilstošu skolotāja kvalifikāciju mācāmajam priekšmetam tiek pielīdzinātas tiem pedagogiem, kuri augstākās izglītības studiju programmās, iegūstot augstāko profesionālo izglītību atbilstoši mācāmajam priekšmetam, nav ieguvuši kvalifikāciju "skolotājs", kaut gan studiju programmās ir apguvuši pedagoģijas un psiholoģijas kursu. Noteikumu grozījumi paredz prasības sporta interešu pedagogiem noteikt tādas pašas kā pārējiem interešu izglītības pedagogiem. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izstrādā prasības profesionālās tālākizglītības programmu saturam interešu izglītības pedagogiem, samazinot programmu apjomu un veidojot tās atšķirīgas no profesionālās izglītības un profesionālās ievirzes programmas īstenojošiem pedagogiem paredzētajām. Noteikumos tiek saglabāta pamatprasība par augstāko pedagoģisko izglītību visiem vispārējās izglītības pakāpē strādājošajiem pedagogiem, tai skaitā pirmskolas izglītībā strādājošiem, izņemot tos, kuriem, kā noteikts Izglītības likumā, 2004.gada 1.septembrī līdz pensionēšanās gadam atlikuši pieci un mazāk gadi. Lielākais skaits pedagogu ar Izglītības likuma prasībām neatbilstošu izglītību strādā pirmskolas izglītības, speciālās izglītības iestādēs, kā arī par mājturības skolotājiem zēniem vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu