Latvijas vārdā Pabriks atvainojas holokausta upuriem (76)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP) šodien Latvijas valsts vārdā atvainojās holokausta upuriem un tiem, kuri viņus piemin arī šodien. Kā ziņots, šodien Rumbulā un Salaspilī norit Aušvicas koncentrācijas nometnes atbrīvošanas 60. gadadienas atcere. Pasākumos piedalās ne tikai Latvijas valsts vadītāji un ebreju kopienu pārstāvji, bet arī ārvalstu vēstnieki.

"Šī vieta ir slepkavības vieta," sacīja Pabriks, uzrunājot Rumbulā sapulcējušos. Viņš pauda nožēlu par to, ka Latvija nespēja glābt un pasargāt visus tos, kas mūsu zemē zaudēja dzīvību holokausta laikā. Kā norādīja ministrs, Latvijas valsts tad nepastāvēja, jo atradās totalitāra režīma varā. Ja Latvijas valsts būtu pastāvējusi, tad, iespējams, daudzi no holokausta upuriem paliktu dzīvi. "Tie visi bija Latvijas iedzīvotāji, mums piederīgie," sacīja ministrs. Viņš uzsvēra nepieciešamību nosargāt valsts neatkarību, demokrātiskās vērtības, ieaudzinot pilsoņos to, ka "mums jāaizstāv vienam otru". Viņš norādīja, ka būtiski, lai tad, kad tiek pastrādāti noziegumi, ļaudis neklusētu.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu