Māris Gulbis vasarā veidos jaunu partiju (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bezpartejiskais Saeimas deputāts, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis kopā ar domubiedriem vasarā ieplānojies dibināt jaunu politisko organizāciju. Lēmums par partijas izveidošanu jau esot pieņemts, un tās dibināšanas kongress varēt notikt šīs vasaras laikā, informēja Gulbis. Jaunais politiskais spēks tiks dibināts uz pagājušajā gadā izveidotās biedrības "Jauno demokrātu kustība" bāzes.

"Ir virkne jaunu cilvēku, tomēr partijas darbā varētu darboties arī bijušais Ceļu policijas priekšnieks Visvaldis Puķīte un eksprokurors Guntis Akmeņkalns, kuri jau iesaistījušies "Jauno demokrātu kustībā"," informējot par cilvēkiem, kas darbosies partijā, sacīja Gulbis. Jaunā politiskā organizācija runāšot tikai par nākotni, jo "mēs Latvijā pārāk daudz diskutējam par pagātni," sacīja Gulbis. Šobrīd Gulbja vadītājā biedrībā notiekot aktīvs darbs pie politisko procesu analīzes. "No centra pa labi," vaicāts, kurā politiskajā spārnā sevi redz topošā partija, sacīja Gulbis. Partija vairāk aizstāvēs konservatīvās vērtības, piebilda politiķis. Mērķis jaunajai partijai būs dalība 2006.gada Saeimas vēlēšanās. Kā ziņots, 2002.gada jūlijā, būdams Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amatā, Gulbis iestājās partijā "Jaunais laiks" (JL), tā paša gada rudenī viņš tika ievēlēts par Saeimas deputātu. JL līdera Einara Repšes vadītajā Ministru kabinetā Gulbis bija iekšlietu ministra postenī. Pērn oktobrī Gulbis izstājās no JL un nedaudz vēlāk nodibināja sabiedrisko organizāciju "Jauno demokrātu kustība".

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu