Latvijas Bruņoto spēku ieroču dāvinājums Irākā varētu nonākt mēneša laikā (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku ieroču dāvinājums Irākā varētu tikt nogādāts šā mēneša beigās vai maija sākumā, aģentūrai LETA sacīja Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs.

Kā ziņots, martā Ministru kabinets nolēma, ka arī Latvijas Nacionālie bruņotie spēki piedalīsies palīdzības programmā Irākas drošības spēku atjaunošanai, dāvinot dažādu ieroču arsenālu. Irākai tiks dāvinātas 500 triecienšautenes, 500 granātas, 100 granātmetēji, 40 ložmetēji, kā arī divdesmit 120 milimetru mīnmetēji. Bruņoto spēku preses virsnieks Uldis Davidovs aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban notiek ar dāvinājuma nogādāšanu Irākā saistīto formalitāšu kārtošana. Konkrēts dāvinājuma nosūtīšanas datums netiks izpausts, teica armijas pārstāvis. Rinkēvičs iepriekš skaidroja, ka šos padomju ražojuma ieročus Latvija iegādājās 90.gadu sākumā, kad bruņotie spēki tikai sāka veidoties. Patlaban Latvijas armija strauji attīstītās un faktiski vairs neizmanto šos ieročus. Savukārt Irākas drošības spēki tieši tiek veidoti uz šo padomju ieroču bāzes.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu