Bērnus un vecus cilvēkus pret gripu potēs bez maksas (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedrības veselības aģentūras apkopotā informācija liecina, ka Latvijā katru gadu ar gripu slimo no 29 līdz 59 tūkstošiem iedzīvotāju. Tādēļ, lai mazinātu masu saslimšanas gadījumus un stiprinātu iedzīvotāju imunitāti, valdība pieņēma lēmumu par valsts līdzekļiem pret gripu vakcinēt sabiedrības riska grupas.

Valsts apmaksāta pretgripas vakcīna paredzēta bērniem līdz septiņu gadu vecumam, pieaugušajiem, vecākiem par 65 gadiem, kā arī īpašās riska grupas – ārstniecības iestāžu, valsts policijas, valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, sanitārās robežinspekcijas, valsts robežsardzes, ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieki, kā arī valsts ieņēmumu dienesta darbinieki, kuri strādā muitas kontroles punktos. Šāda pretgripas vakcinācijas kampaņa sabiedrības riska grupām notiek pirmoreiz, vakcinācijai valsts atvēlējusi vienu miljonu latu, lai iegādātos 245 tūkstošus pretgripas vakcīnu un nodrošinātu vakcināciju. Vakcinācija par valsts budžeta līdzekļiem tiks uzsākta 15.novembrī un ilgs līdz 20.decembrim. Šīs iedzīvotāju grupas vakcinēties varēs pie saviem ģimenes ārstiem vai ģimenes ārsta norādītā ārstniecības iestādē. - Nepieciešamo vakcīnu daudzumu ražotāji piegādās pakāpeniski visu mēnesi, tādēļ pacientiem nevajadzētu uz vakcināciju steigties jau pirmajās dienās. Sabiedrības veselības aģentūras speciālisti apliecina, ka arī decembrī saņemtā pretgripas vakcīna nodrošinās aizsardzību pret gripu, tādēļ iedzīvotājiem nevajadzētu uztraukties, ka viņi varētu nokavēt vakcināciju, - skaidro sabiedrības veselības aģentūras daļas vadītāja Laura Bundule. Viņa arī atgādina, ka piedāvātā vakcinēšanās pret gripu ir brīvprātīgs pasākums un ikviens var izvēlēties, potēties pret to vai ne. Tomēr vēlams atcerēties, ka vakcinācija ir būtiska blīvi apdzīvotos reģionos, proti, pilsētās, kur ir lielāka iespēja saslimt ar gripu. Šo iedzīvotāju grupu vakcināciju uzraudzīs veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras ārstieksperti, kas pārbaudīs, kā ģimenes ārsti īsteno valsts pretgripas vakcinācijas programmu. Katru nedēļu ģimenes ārsti un ārstniecības iestādes arī sagatavos atskaites par veiktajām vakcinācijām.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu