Bez maksas vakcināciju pret gripu plāno veikt ilgāk

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plānots pagarināt termiņu, līdz kuram bērni un vecie cilvēki varēs bez maksas vakcinēties pret gripu.

Sākotnēji bija paredzēts, ka vakcinācijas kampaņa ilgs līdz 20.decembrim. Tā kā lielākā daļa jeb 201 300 vakcīnas tiks piegādātas nākamās nedēļas beigās vai aiznākamās nedēļas sākumā, plānots pagarināt vakcinācijas laiku.

Epidemioloģiskā situācija valstī pieļauj pagarināt termiņu, jo pagaidām gripa vēl neizplatās, sacīja veselības ministrs. Jau ziņots, ka līdz šim Latvijā laboratoriski apstiprināts tikai viens gripas saslimšanas gadījums.

No nākamās pirmdienas potes varēs saņemt tie iedzīvotāji, kuri vecāki par 65 gadiem. Latvijā ir aptuveni 340 000-350 000 cilvēku vecāki par 65 gadiem. Ja pirmajās dienās iedzīvotāji izrādīs lielu interesi par vakcīnām, atsevišķās vietās potes var beigties, prognozēja ministrs un norādīja, ka patlaban Latvijā ir aptuveni 20 000 vakcīnu.

Veselības ministrs aicina cilvēkus nesatraukties, jo aiznākamajā nedēļā vakcīnas noteikti būs un tās varēs saņemt visi bērni un vecie cilvēki, kas to vēlas.

Bērziņš norādīja, ka nepieciešamais vakcīnu daudzums jau ir saražots un patlaban tās tiek pārbaudītas. Tiklīdz būs iespējams, vakcīnas no Nīderlandes tiks vestas uz Latviju un izdalītas mediķiem.

Veselības ministrs uzsvēra, ka šoruden vakcinācijas kampaņa ir nozīmīga vairāku faktoru dēļ: kampaņas beigās būs iespējams pārliecināties, vai tā bijusi efektīva un vai arī nākamgad par valsts budžeta līdzekļiem būtu jāvakcinē riska grupu iedzīvotāji. Kampaņa ļauj arī pārliecināties, vai iesaistītās institūcijas un ģimenes ārsti būtu gatavi reaģēt, ja valstī rastos krīzes situācija.

Jau ziņots, ka no pirmdienas, 5.decembra, bez maksas vakcīnas pret gripu varēs saņemt iedzīvotāji, kas vecāki par 65 gadiem; turpināsies arī bērnu vakcinācija pret gripu par velti.

Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra regulāri pārbauda, kā ārstu prakses veic bez maksas vakcināciju pret gripu, un līdz šim pārkāpumi potēšanas laikā nav konstatēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu