Jūnijā palielinās vēlētāju atbalsts gandrīz visām politiskajām partijām (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūnijā, salīdzinot ar maiju, palielinājies vēlētāju atbalsts gandrīz visām politiskajām partijām un Saeimas vēlēšanu gadījumā parlamentā varētu iekļūt septiņas partijas, liecina "Latvijas faktu" veiktās aptaujas rezultāti.

Joprojām populārākā partija Latvijā ir "Jaunais laiks". Jūnijā par to būtu gatavi balsot 11,7% pilsoņu, salīdzinot ar 10,7% maijā. Palielinājies arī Zaļo un zemnieku savienības atbalstītāju loks - no 10,5% maijā līdz 10,7% jūnijā.

Apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" jūnijā atbalsta 10,6% pilsoņu, salīdzinot ar 9,7% maijā, savukārt Tautas partijas vēlētāju loks nedaudz samazinājies - no 10,3% maijā līdz 10,1% jūnijā.

Apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK jūnijā atbalsta 8,2% pilsoņu, salīdzinot ar 7,9% maijā, bet par apvienību "Saskaņas centrs" būtu gatavi balsot 5,8% vēlētāju, salīdzinot ar 5,1% maijā.

Straujāks atbalstītāju skaita pieaugums bijis Latvijas Pirmās partijas un partijas "Latvijas ceļš" apvienībai - ja maijā par to bija gatavi balsot 3,9% pilsoņu, tad jūnijā - 5,5%.

Pārējos politiskos spēkus atbalsta mazāk par 5% pilsoņu.

Par Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju jūnijā savas balsis bija gatavi atdot 3,5% pilsoņu, salīdzinot ar 3,4% maijā, par partiju "Jaunie demokrāti" - 2%, salīdzinot ar 1,3% maijā, par partiju "Visu Latvijai!" - 1,4%, salīdzinot ar 0,5% maijā, par apvienību "Dzimtene" - 1,3%, salīdzinot ar 0,6% maijā, par Sociāldemokrātu savienību - 0,4%, salīdzinot ar 0,3% maijā.

Partiju "Latvijas Kalve" un Konservatīvo partiju jūnijā atbalsta 0,3% pilsoņu.

Par kādu citu partiju jūnijā būtu gatavi balsot 0,2% aptaujāto, bet 18,7% nav izlēmuši, kādu politisko spēku atbalstīt. Vēlēšanās nepiedalītos 9,3% pilsoņu.

Aptauja veikta no 10. līdz 22.jūnijam, izvaicājot 1010 Latvijas pastāvīgos iedzīvotājus.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu