Kanādas premjerministrs sola Latvijai bezvīzu režīmu ar Kanādu (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija ir tuvu visu to prasību galīgai izpildei, kas Kanādai ļautu ieviest bezvīzu režīmu ar Latviju, vakar tikšanās laikā ar Latvijas prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu atzinis Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers.

Pēc Kanādas premjerministra teiktā, valdības atbildīgās institūcijas rūpīgi seko šim jautājumam.

Prezidenta preses dienestā informēja, ka Valsts prezidentes sarunā ar Kanādas premjerministru tika pārrunāti veidi, kā attīstīt divpusējos ekonomiskos kontaktus un veicināt jauniešu apmaiņu. Pozitīvi tika novērtēts Kanādas parlamentā parakstītais starpvaldību līgums, kas paredz atvieglot abu valstu jauniešu apmaiņu, kā arī Latvijas uzņēmēju delegācijas klātbūtne vizītē.

Tikšanās laikā liela uzmanība tika pievērsta starptautiskās drošības jautājumiem, starptautiskajām miera misijām pasaulē un gaidāmajai NATO galotņu sanāksmei Rīgā šā gada novembra beigās.

Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka Hārpers ir gaidīts viesis Rīgā uz sanāksmi. Pēc Hārpera sacītā, Latvijas un pārējo Baltijas valstu ieguldījums misijā Afganistānā ir patiesi augstu novērtējams. Viņš arī izteica viedokli, ka Rīgas NATO galotņu sanāksmei būtu liela uzmanība jāpievērš Afganistānas mierīgas nākotnes veidošanai.

Vīķe-Freiberga un Hārpers pārrunāja Baltijas reģiona dinamisko attīstību, kā arī Baltijas valstu lomu Eiropas jauno demokrātiju atbalstīšanā, sniedzot savu sekmīgo reformu pieredzi Moldovai, Ukrainai un Gruzijai.

Tikšanās laikā tika uzsvērts Latvijas un Kanādas diplomātisko attiecību atjaunošanas 15 gados paveiktais darbs abu valstu sadarbības veidošanā. Prezidente pateicās Kanādai par Latvijas inkorporācijas PSRS neatzīšanu, ātru diplomātisko attiecību atjaunošanu pēc neatkarības atjaunošanas, kā arī par atbalstu valsts demokratizācijas gaitā.

Savukārt Vīķei-Freibergai tika pausta atzinība par ieguldīto darbu Kanādas zinātnes un sabiedrības attīstībā un savas valsts prasmīgā vadībā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu