Ārvalstu mediji uzsver stabilizāciju Latvijas politikā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vērtējot 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus, ārvalstu mediji uzsver stabilizāciju un pēctecību Latvijas politikā, liecina Latvijas Ārlietu ministrijas sagatavotais ārzemju preses apskats.

Skandināvijas ziņu aģentūra TT raksta, ka 9.Saeimas vēlēšanu rezultāti Latvijā liecina par politikas nostabilizēšanos valstī, kur agrāk lieli panākumi bija populistiskām partijām.

TT raksta, ka vēlēšanu rezultāti ir Latvijas pašreizējās valdības vēsturiska uzvara, "jo pie varas esošā valdība pirmo reizi ievēlēta no jauna kopš neatkarības atgūšanas 1991.gadā".

Arī Norvēģijas laikraksts "Verdens Gang", rakstot par Latvijas vēlēšanu rezultātiem, uzsver, ka tie liecina par "pēctecību un stabilitāti Latvijas politikā".

"Šī ir pirmā reize kopš neatkarības atgūšanas no Padomju Savienības, kad pašreizējai Latvijas valdībai izdodas saglabāt varu. Latvijai ir bijušas 12 valdības 15 neatkarības gados," raksta Dānijas lielākais laikraksts "Politiken".

Francijas vadošā ziņu aģentūra "Agence France Presse" (AFP) arī uzsver, ka parlamenta vēlēšanu rezultāti norāda uz Latvijas politikas kontinuitāti.

Francijas laikraksts "Le Monde" ziņo, ka Latvijā uzvarējusi konservatīvā Tautas partija. Kā lielu pārsteigumu laikraksts min apvienības "Saskaņas centrs" augsto rezultātu, atzīmējot, ka šo partiju plaši atbalsta krievu minoritāte.

TT atzīmē, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, vēlēšanās ir bijusi maza aktivitāte - "četri no desmit latviešiem uzskatīja par nevajadzīgu doties uz vēlēšanu iecirkņiem". Savukārt "Verdens Gang" akcentē, ka dienas vidū nobalsojušo vēlētāju skaits bija lielāks, nekā daudzi bija bažīgi prognozējuši.

Kā ziņots, arī Krievijas laikraksts "Kommersant" raksta, ka 9.Saeimas vēlēšanās Latvijas pilsoņi pirmo reizi nobalsojuši par pašreizējās koalīcijas darba turpinājumu, tomēr vislielākais pārsteigums esot bijis krievvalodīgos aizstāvošo politisko spēku gūtie rezultāti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu