"Jautrā" Jaundžeikaru ģimenīte (99)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļas laikā piedalīties televīzijas šovā, bagātināt tautas mutvārdu folkloru, no Prezidenta kancelejas saņemt pārmetumus, ka viņš par zemu novērtējis Valsts prezidentes informētības līmeni. Tie ir tikai daži cienījamā deputāta Dzintara Jaundžeikara pagājušās nedēļas sasniegumi.

Radiniekus un vecākus jau neizvēlas. Kādus nu Dievs tos radagabalus ir devis, tādus jāpieņem. Katrs savā ģimenē dzīvo, kā māk. Sliktāk veicas tiem, kas kļuvuši par publiskām personībām, viņu "ķēķa lietas" tad nu apspriež visa valsts. Pagājušajā nedēļā nepaveicās Saeimas Nacionālās drošības komitejas priekšsēdētājam Dzintaram Jaundžeikaram, kura ģimenes lietu iztirzāšana pat pārspēja Hameleonu rotaļu samudžināto sižetu.

Katrā daudzmaz normālā latviešu ģimenē ir gan dzērājs un kandžas tecinātājs, gan dzejnieks un mutes bajārs, gan narkomāns un veģetārietis. Arī Jaundžeikari nav izņēmums.

2005. gada nogalē TV3 ar slēpto kameru nofilmēja, kā deputāta, toreiz iekšlietu ministra, sievasmāsa Lilita Seikstule Preiļu rajonā uztur "točku" un tirgo "krutku". Toreiz Jaundžeikars neaizstāvēja savu radinieci un paziņoja, ka "likums ir vienāds visiem" un nav nekāda pamatojuma, lai viņu nesauktu pie atbildības. Preiļu rajona tiesa tad arī Seikstulei piesprieda 100 latu naudassodu.

Mēneša sākumā policija aizturēja Jaundžeikara dēlu Pēteri, kas nakts melnumā brauca mājās no naktskluba. Likumsargiem radās aizdomas, ka Jaundžeikars juniors bija lietojis narkotikas. Atšķirībā no sievasmāsas šoreiz Jaundžeikars aizgūtnēm metās aizstāvēt savu atvasi. Nu, nav mans dēls lietojis narkotikas, apgalvoja Jaundžeikars! Ja arī ekspertīzē kaut kas atklāsies, iemesli var būt divējādi: vai nu Pēteri kāds paslepeni iebarojis ar narkotiskajām tabletēm, vai arī laboratorijā kāds ļaunprātīgi samainījis analīžu pudelītes. Tā ir vistīrākā provokācija, deklarēja deputāts. Tomēr medicīniskā ekspertīze pierādīja, ka Jaundžeikara juniora organismā konstatēta narkotiskā viela "extasy".

Tautā jau cirkulē jaunradītais folklorizētais izteiciens: "Paņēma un iebēra!" Ka tautai tam vajadzētu noticēt, Jaundžeikars seniors un juniors mēģina deklarēt brīžiem visai ekstravaganti. Piemēram, pirms dažām dienām viņi piedalījās LNT sarunu šovā Katrīnes palīdzības formula, kurā stāstīja par to, cik agresīvi un neapzinīgi ir klubu bārmeņi un apsargi. Ja jau viņi var piekaut apmeklētājus, kāpēc gan viņi nevarētu klientu glāzēs arī sabirdināt "extasy" tabletītes?

***

FAKTI

Dzintars Jaundžeikars

Dzimis: 1956. gadā.

Dzīvesvieta: Limbažu rajons.

Izglītība: 1980. — beidzis Latvijas Lauksaimniecības akadēmiju; specialitāte — lauksaimniecības mehanizācija.

Piensaimnieka karjera:

1993. — kļuvis par akciju sabiedrības Limbažu piens valdes priekšsēdētāju;

1998. — kļuvis par Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) priekšsēdētāju;

2002. — ieņēmis arī šādus amatus: SIA Vidrižu lauksaimnieks valdes priekšsēdētājs; SIA Viva Agro valdes priekšsēdētājs; SIA Limbažu siera vērtspapīri valdes priekšsēdētājs; SIA Piensaimnieku laboratorija valdes loceklis.

Politiķa karjera:

bijis LTF un LNNK biedrs, vēlāk iestājies LPP;

1991., 1992. — bijis Limbažu rajona Vidrižu pagasta padomes priekšsēdētājs;

2001.03. — kandidējis Vidrižu pagasta padomes vēlēšanās no saraksta Mēs — pagastam; ievēlēts par Vidrižu pagasta padomes deputātu;

2002.10. — kandidējis 8. Saeimas vēlēšanās no LPP saraksta;

LPP viņu izvirzījusi kā savu kandidātu zemkopības vai arī reģionālās attīstības ministra amatam;

2003.01. — iecelts par valsts akciju sabiedrības Latvijas valsts meži padomes locekli;

2003.12. — ieguvis Saeimas deputāta mandātu, stājies Arnolda Laksas vietā;

2004.03. — ievēlēts par Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās komisijas priekšsēdētāju;

2004.06. — kandidējis Eiropas Parlamenta vēlēšanās no LPP saraksta;

2005.10. — LPP izvirzījusi iekšlietu ministra amatam demisionējušā Ērika Jēkabsona vietā; apstiprināts par iekšlietu ministru;

2006.05. — ievēlēts par LPP priekšsēdētāja vietnieku;

2006.10. — kandidējis 9. Saeimas vēlēšanās no LPP/Latvijas ceļa vēlēšanu apvienības saraksta;

2006.11. — Saeima apstiprināja deputāta mandātu uz laiku, kamēr Ivars Godmanis pildīs iekšlietu ministra pienākumus; ievēlēts

par Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju.

Pēc pērn iesniegtās amatpersonas deklarācijas, Jaundžeikeram piederēja:

zemnieku saimniecība Kalnbudes Limbažu rajona Vidrižu pagastā;

kapitāla daļas SIA VIVAGRO, kooperatīvajā sabiedrībā Budes, SIA Vidrižu lauksaimnieks, SIA Vienotais apgādes centrs un SIA Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas apvienība (visu kapitāla daļu vērtība — Ls 6725);

92 sertifikāti Latvijas Krājbankā;

furgons ERAZ–762;

kravas—pasažieru furgons VW Transporter;

Ls 150 000 skaidrās naudas uzkrājums.

Jaundžeikaram bija parādsaistības Ls 70 000 apmērā.

Savukārt aizdevis viņš bija Ls 217 421.

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu