JL pamet rekordliels biedru skaits (149)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien no partijas "Jaunais laiks" (JL) vienlaicīgi izstājušies 22 biedri - astoņi pilsētu un pagastu vadītāji, septiņi līdzšinējie partijas nodaļu vadītāji un vairāki citi pašvaldību deputāti. JL nolēmis pamest Staiceles mērs Jānis Bakmanis, Limbažu mērs Juris Žūriņš, Saldus mērs Didzis Konuševskis, Skultes pagasta vadītāja Velta Puriņa, Apes pilsētas vadītāja Astrīda Harju, Aronas pagasta vadītājs Andrejs Piekalns, Rūjienas galva Guntis Gladkins un Smiltenes vicemēre Ilze Vergina.

No JL šodien nolēmuši aiziet arī Valmieras, Cēsu, Limbažu, Saldus, Liepājas, Dobeles un Smiltenes partijas nodaļu vadītāji.

JL līdzšinējais ģenerālsekretāra vietnieks Jānis Sijāts, kurš vadīja arī JL Cēsu nodaļu un šodien paziņoja par partijas rindu pamešanu, apgalvoja, ka tuvākajā laikā no JL aiziešot vismaz 100 biedri no partijas nodaļām.

Sijātam JL bija algots amats un viņš bija atbildīgs par sadarbību ar reģioniem, taču tagad viņš pieņēmis lēmumu aiziet no partijas līdz ar citiem biedriem, jo nevēloties atrasties organizācijā, kur "mēs un mūsu viedokļi nav vajadzīgi". Sijāts skaidroja, ka partijas biedri no reģioniem lūguši JL sasaukt partijas domi un izdiskutēt nepieciešamību strādāt Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībā, taču tas neesot ticis izdarīts.

Bakmanis sacīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo minētie biedri mudinājuši JL strādāt valdībā, kas ļautu pildīt partijas mērķus. "Mēs esam vīlušies, jo nevar tikai visu laiku kritizēt, ir arī jāstrādā," sacīja Bakmanis.

Viņš arī norādīja, ka minētie JL biedri pagaidām nedomā pievienoties citam politiskajam spēkam. Politiķis apgalvoja, ka neesot plānots arī pievienoties Saeimas deputāta Aigara Štokenberga jaunveidojamajai partijai.

JL Rīgas domes frakcijas vadītājs Olafs Pulks nebija informēts par reģionu biedru aiziešanu un to nosauca par šokējošu. "Nedomāju, ka partijas rindas varētu pamest kāds no Rīgas domes frakcijas deputātiem," piebilda Pulks.

JL ģenerālsekretārs Ēriks Škapars informēja, ka šovakar saņemti 17 partijas biedru iesniegumi par izstāšanos. Bez minētajiem pašvaldību vadītājiem JL pametusi arī Ķekavas domes priekšsēdētājas vietniece Līga Badūne.

Škapars atzina, ka partijas biedru aiziešana ir nepatīkams gadījums, taču nevienu noturēt ar varu nevarot. "Cilvēks stājas partijā, stājas no tās ārā - tāds ir politiskais process," sacīja Škapars, paužot viedokli, ka daudziem, kuri šodien pamet partiju, bijis viedoklis, "kaut pazemotiem un apsmietiem, bet iet valdībā".

Škapars pauda pārliecību, ka partijas biedru aiziešana ir tikusi organizēta, un organizētājus viņš centīsies uzzināt.

“Jaunā laika” dibinātājs Einars Repše savukārt uzskata, ka no partijas aizgājušie biedri nav spējuši izturēt valdošās koalīcijas spiedienu, jo “Jaunā laika” vadītajām pašvaldībām tikušas liegtas valsts investīcijas.

Komentāri (149)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu