Pabriks atsakās kandidēt uz Valsts prezidenta amatu (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP) nevēlas kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, tā šodien ministrs sacīja Latvijas radio 1 raidījumā "Krustpunkti". Pabriks savu lēmumu pamatoja ar to, ka, izanalizējot iespējamo Saeimas balsojumu, sapratis, ka daudzi parlamentā viņu nevēloties redzēt par nākamo Valsts prezidentu.

Ministrs sacīja, ka prezidentam esot jāvieno gan pozīcija, gan opozīcija, tomēr Pabriks domā, ka, piemēram, partija "Jaunais laiks" esot skeptiska pret viņa kandidatūru.

Pabriks arī vēloties turpināt darbu ārlietu ministra amatā, un viņam esot vairākas lietas, kuras vajadzētu "novest līdz galam". Kā vienu no tām Pabriks minēja Diplomātisko akadēmiju, kas varētu sagatavot diplomātus.

Tomēr ministrs nenoliedza iespēju, ka tālākā nākotnē kādreiz varētu kandidēt uz Valsts prezidenta amatu. Pabriks no Tautas partijas provizoriski izvirzītajiem kandidātiem savu atbalstu došot reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Aigaram Štokenbergam (TP).

"Viņš ir pietiekami interesants, lai sabiedrība ar viņu iepazītos," sacīja Pabriks un norādīja, ka Štokenbergs esot politiķis ar lielāku stāžu un "moderni domājošs".

Kā ziņots, šodien notiks Tautas partijas Saeimas frakcijas un valdes kopsēde, kurā tiks lemts par partijas kandidātu Valsts prezidenta amatam.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu