TP Valsts prezidenta amatam izvirza Riekstiņu (89)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tautas partija (TP) šodien, aizklāti balsojot, Valsts prezidenta amatam izvirzīja premjera biroja vadītāju Māri Riekstiņu. Par Riekstiņu nobalsoja 68, bet par otru kandidātu - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Aigaru Štokenbergu - 30 konferences dalībnieki.

Pēc rezultātu paziņošanas Riekstiņš žurnālistiem atzina, ka noteicošais iemesls, kādēļ TP biedri atbalstījuši viņa kandidatūru, varētu būt bijis premjera un TP priekšsēdētāja Aigara Kalvīša publiski paziņotais, ka viņš balsos par Riekstiņu.

Riekstiņš atzina - TP "manu kandidatūru ļoti stipri aizstāvēs" sarunās ar citiem politiskajiem spēkiem, un izteica domu, ka TP ir visas izredzes iegūt Valsts prezidenta amatu.

Politiskajām partijām jāņem vērā nevis pašreizējā politiskā piederība, bet gan prezidenta amata kandidātu regulējumi, sacīja Riekstiņš. Viņš žurnālistiem norādīja, ka lielāka nozīme ir nevis viņa paša, bet gan sabiedrības un deputātu vērtējumam. "Rezultātu noteiks starppartiju konsultācijas. Ievēlētajam prezidentam ir jāspēj norobežoties no partiju uzstādījumiem, jo galvenais ir Satversme un Latvijas likumi."

Premjera biroja vadītājs Māris Riekstiņš būs piemērotākais Valsts prezidenta amata kandidāts, Tautas partijai (TP) meklējot kompromisus ar citiem politiskajiem spēkiem, šādu viedokli šodien pauda Ministru prezidents un TP priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.

Kalvītis uzsvēra, ka Riekstiņš ir pārstāvējis valsti desmit gadus, strādājot visas valsts, nevis kādas atsevišķas partijas labā. "Šeit mēs nevaram runāt par partejiski orientētu kandidātu, bet gan valstsvīru," sacīja Kalvītis, "viņam ir stāja un pieredze".

Pēc premjera vārdiem, tagad TP sāks konsultācijas ar citām partijām par atbalstu Riekstiņa kandidatūrai. Politiķa skatījumā, tas, ka Riekstiņš pārstāv partiju, nav problēma, jo "prezidentam ir jābūt visas nācijas prezidentam, un nav nekādu problēmu norobežoties no partijas".

Kalvīša vērtējumā, visi TP virzītie prezidenta amata kandidāti esot bijuši ļoti piemēroti un līdzvērtīgi, taču Riekstiņš partijas šodienas konferencē pierādījis, ka ir bijis visspēcīgākais.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu