Ēkas Vīlandes ielā gruvešos atrod bojā gājušu celtnieku /papildināts/ (31)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien novakarē Rīgā, nama Vīlandes ielā 11 gruvešos ir atrasts bojā gājis strādnieks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka palīdze Inga Vetere.

Cilvēka mirstīgās atliekas tika atrastas ēkas pagrabstāva līmenī.

VUGD darbinieki turpina pārrakt nama gruvešus.

Kā ziņots, šodien ap plkst. 14 Rīgā, Vīlandes ielā, remonta laikā iebruka griestu pārsegums no trešā uz pirmo stāvu. Celtnieki glābējiem izteica pieļāvumu, ka zem ēkas gruvešiem atrodas viņu kolēģis, taču tika arī pieļauts, ka šis cilvēks pirms negadījuma varētu būt pametis ēku.

Nekavējoties uz notikuma vietu devās liels skaits VUGD darbinieku, mediķi un policija. Ierodoties notikuma vietā, no ēkas trešā stāva tika evakuēts viens celtnieks. Izvērtējot situāciju, uz negadījuma vietu tika izsaukti papildspēki - Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas kursanti, kas kopā ar profesionāliem glābējiem ar rokām pārcilāja gruvešus, lai atrastu cietušo. Nelaimes gadījuma vietā strādāja Valsts darba inspekcijas inspektors.

Negadījumā cieta arī kāds ar objektu nesaistīts cilvēks, kuram medicīniskā palīdzība tika sniegta uz vietas, un viņu nebija vajadzības hospitalizēt, aģentūru LETA informēja Rīgas neatliekamās medicīniskās palīdzības Operatīvās daļas vadītāja Vija Grigale.

Kā aģentūrai LETA sacīja būvdarbu vadītājs Aigars Ābele, ēkas remontdarbos šodien tika nodarbināti aptuveni desmit cilvēki.

Kā iespējamo negadījuma cēloni Ābele minēja koka brusu salūšanu. Lai darbu laikā nerastos pārmērīgi putekļi, strādnieki vecās koka brusas mitrinājuši, tādējādi varētu būt samazinājusies to izturība, skaidroja būvdarbu vadītājs.

Ēka atrodas aģentūras "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārziņā, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta preses sekretārs Alvis Rudzišs. VNĪ pagaidām nevarēja šo informāciju apstiprināt.

Rīgas pilsētas Būvvaldē aģentūra LETA uzzināja, ka šajā adresē notiek daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas rekonstrukcija, ko veic SIA "SPN-2". Projekta pasūtītājs ir SIA "Multibau projekts". Rekonstrukcija Būvvaldē ir saskaņota šā gada 26.martā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka objektā, iespējams, tiek nodarbināti strādnieki no Bulgārijas.

Līdzīgi negadījumi pilsētā notika arī 2004. un 2000. gadā. LETA jau ziņoja, ka 2004.gada 11.jūnijā Vecrīgā, Vaļņu ielā 3, daļēji sabruka piecstāvu ēka, kuras pagrabā negadījuma laikā, pēc VUGD informācijas, atradās četri cilvēki. Cietušie tika atbrīvoti no gruvešiem. Divi cilvēki ar dažādā traumām tika ievietoti slimnīcā. Ēkā Vaļņu ielā 3 tika veikti remontdarbi. Negadījums notika, iebrūkot ēkas konstrukcijām. Pārsegums no 5.stāva nobruka līdz pagrabstāvam.

Savukārt 2000.gada decembrī Pulkveža Brieža ielā 7, neizturot ēkas starpstāvu pārsegumiem, tās pirmajā stāvā esošā veikala telpās iebruka būvgruži no augšējiem stāviem, nogalinot divas sievietes un ievainojot vēl trīs.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu