Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca atklāj barokameru (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Anestezioloģijas un reanimatoloģijas klīnikā iegādāta pirmā barokamera, kura tiks atklāta šodien, informēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Lapsa.

Barokamera ir iekārta, ar kuras palīdzību notiek skābekļa terapija. Šāda terapija dod iespēju organismam efektīvi uzlabot skābekļa piegādi daudzu slimību gadījumos.

Metodes lietošanas iespējas ir plašas - iespējams uzlabot ārstēšanas efektu gadījumos, kad traucēta asins piegāde smadzenēm vai atsevišķiem orgāniem, kuras cēlonis ir plaši izplatītā ateroskleroze, cukura diabēts un traumas. Ar metodes palīdzību tiek uzlabota centrālās un perifērās nervu sistēmas darbība, kas nodrošina ātrāku atveseļošanos. Metodi iespējams lietot arī dienas stacionāra pacientiem, kā arī ambulatori.

Dažādu pēcoperāciju sarežģījumu gadījumos intensīva skābekļa terapija paātrina dzīšanas procesu un dod iespēju izrakstīt ātrāk pacientus no slimnīcas.

Barokameru varēs izmantot arī par maksu.

Īpaši šīs stundu ilgās asins bagātināšanas procedūras ar skābekli iecienījuši sportisti un pacienti ar vāju imūnsistēmu.

Barokamera ražota Krievijā, un tā slimnīcai izmaksājusi 57 000 latu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu