No SC ievēlētā Saeimas deputāta brālis atstās partiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No partijas "Saskaņas centrs" (SC) ievēlētā Saeimas deputāta, parlamenta prezidija locekļa Andreja Klementjeva brālis Jurijs Klementjevs atstās partiju. Tā šodien, atsaucoties uz SC Saeimas frakcijas vadītāju Jāni Urbanoviču, ziņo laikraksts "Diena".

J.Klementjevs esot uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no partijas.

Kā ziņots, Zemgales apgabaltiesa no mežizstrādes jomā strādājošo uzņēmēju J.Klementjevu notiesāja par vēlētāju balsu pirkšanu 2006.gadā notikušajās 9. Saeimas vēlēšanās Jelgavas rajonā.

Urbanovičs aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka vēlētāju balsu pirkšana notikusi bez partijas ziņas.

Tiesa par vēlētāju balsu pirkšanu J.Klementjevam un vēl trīs personām piesprieda naudassodu. Par šādiem sodiem apsūdzētie bija vienojušies ar prokuroru.

Jelgavas rajona Platones pagasta SIA "Limbrus" valdes priekšsēdētājs J.Klementjevs un trīs šā uzņēmuma meistari - Vadims Lukjancevs, Aivars Markovs un Sergejs Grigorjevs - apsūdzēti pēc Krimināllikuma (KL) 90.panta par kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības. Par šādu noziegumu KL paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai naudassodu līdz 60 minimālajām mēnešalgām.

Balsu pirkšanas organizatoram J.Klementjevam piespriests naudassods 50 minimālo mēnešalgu apmērā jeb 6000 latu, Lukjancevam - 20 minimālo mēnešalgu apmērā jeb 2400 latu, bet Markovam un Grigorjevam - 10 minimālo mēnešalgu jeb 1200 latu apmērā.

Balsu pircēji organizējuši transportu, lai vēlētājus nogādātu vēlēšanu iecirknī, un katram maksājuši 10 latus par to, lai viņš nobalso par SC. Šādi uzpirktas vismaz 25 personas, bet daži cilvēki atteikušies to darīt un sūdzējušies tiesībsargājošajām institūcijām.

Spriedumu 10 dienu laikā var pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Urbanovičs pauda nožēlu par to, ka "kādi labvēļi bez partijas lūguma ir meklējuši vēlētājus".

"Ja minētā lieta ir taisnība, tad ļoti žēl. Mēs šo lietu izskatīsim partijā un bez ievērības neatstāsim," sacīja Urbanovičs.

31 gadu vecais J.Klementjevs, kurš ir arī SIA "LDM Koks" īpašnieks, 2005.gadā no SC ietilpstošās, Urbanoviča vadītās Tautas saskaņas partijas (TSP) saraksta kandidējis Rīgas domes vēlēšanās, taču netika ievēlēts.

Kā ziņots, Latgales apgabaltiesa trešdien bijušo Kubulu pagasta priekšsēdētāju un 9. Saeimā ievēlēto Juri Boldānu atzina par vainīgu apsūdzībās par 9. Saeimas vēlēšanu biļetenu viltošanu Balvu rajona Kubulu pagastā un piesprieda viņam reālu brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem. Boldānu apcietināja tiesas zālē.

Par līdzdalību biļetenu viltošanā tika notiesāti četri Kubulu pagasta vēlēšanu iecirkņa locekļi, kā arī Boldāna dēls Igors Boldāns, kuram tiesa piesprieda naudassodu septiņu mēnešalgu jeb 840 latu apmērā.

Tieši pateicoties vēlēšanu biļetenu viltošanai, tajos ievelkot pozitīvas atzīmes iepretim Boldāna vārdam, viņš tika ievēlēts Saeimā no apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK saraksta. Ņemot vērā apsūdzības, Boldāns partijas rindas ir pametis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu