Baložu dome KNAB pārmet vilcināšanos (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baložu pilsētas domes priekšsēdētājs Andis Adats uzskata, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) esot pieļāvis vilcināšanos, kas Baložu domei liegusi šovasar sākt glābšanas dienesta izveidi.

Kā ziņots, 6.jūnijā Baložu domes deputāti nolēma pašvaldībai piederošus par 133 200 latiem novērtētus zemesgabalus ar kopējo platību 9,7 hektāri iemainīt pret AS "Baloži" piederošu bumbu patvertni, taču Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) nosūtīja vēstuli KNAB, kurā vērsa uzmanību uz divu Baložu domes amatpersonu atrašanos interešu konfliktā.

KNAB līdz jūlija beigām vajadzējis veikt darījuma tiesiskuma pārbaudi un sniegt atzinumu, vai ir pamats kriminālprocesa ierosināšanai, tomēr KNAB joprojām nav atbildējis, bet maiņa var tikt īstenota tikai pēc pārbaudes pabeigšanas, informēja Adats.

Baložu dome vēstulē lūdza arī RAPLM viedokli, vai pašvaldībai ir tiesības izveidot ugunsdzēsības un glābšanas dienesta struktūru savā administratīvajā teritorijā. Ministrija uzskata, ka pašvaldībai ir tiesības izveidot savu ugunsdrošības, ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, sacīja Adats.

Atbilstoši likumam glābšanas dienesta izveidošana tiktu uzskatīta par pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas realizēšanu, jo tai nav pienākuma izveidot šādu dienestu, piebilda Adats.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa, RAPLM norādīja, ka Baložu pilsētas domes priekšsēdētājs Andis Adats līdz 2006.gada 5.janvārim bijis AS "Baloži" padomes loceklis, bet Baložu pilsētas domes deputāts Ilmārs Brālis joprojām ir uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Saskaņā ar likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" valsts amatpersona nedrīkst izdot administratīvos aktus, veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas, slēgt līgumus vai veikt citas darbības attiecībā uz saviem darījumu partneriem arī divus gadus pēc līgumisko attiecību izbeigšanās.

Baložu bumbu patvertnē bija plānots izveidot Rīgas rajona glābšanas dienesta atbalsta punktu, jo tuvākais glābšanas dienesta atbalsta punkts atrodas 25 kilometru attālumā Baldonē, iepriekš sacīja Adats.

Baložiem glābšanas atbalsta punkts nepieciešams tāpēc, ka tā ir blīvi apdzīvota teritorija, kurai apkārt atrodas kūdras purvi, norādīja Adats. Turklāt pašvaldība nevarot nodrošināt, lai iedzīvotāji nepeldētos tuvējā ezerā, kas ir bīstams peldēšanai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu