Atklās pirmo paplašināto bērnudārzu Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas 213.pirmsskolas izglītības iestādē šodien atklās pirmo bērnudārza piebūvi, kas celta, lai risinātu problēmu par vietu skaita trūkumu galvaspilsētas bērnudārzos, informēja Rīgas pašvaldība.

Rīgas 213.pirmsskolas izglītības iestādē rekonstrukcijas gaitā uzbūvēts jauns trīsstāvu korpuss ar peldbaseinu pirmajā stāvā un telpām trim grupiņām. Rekonstruēts saimniecības korpuss, virs kura no jauna uzbūvēts otrais stāvs, ierīkojot sporta nodarbību telpu.

1968.gadā būvētās bērnudārza ēkas kopējā platība bija 960 kvadrātmetri, pēc rekonstrukcijas tā ir 1900 kvadrātmetri. Līdz šim bērnudārzā bija vieta 138 bērniem, bet pēc rekonstrukcijas pirmsskolas izglītības iestādi varēs apmeklēt 204 mazuļi.

Rīgas 213.pirmsskolas izglītības iestādes ēkas rekonstrukcijas projekta pasūtītāja, būvuzraudzības un projekta vadības funkcijas veica SIA "Rīgas pilsētbūvnieks". Bērnudārza ēkas rekonstrukcijas projektu izstrādāja a/s "Pilsētprojekts", bet celtniecības darbus veica SIA "Balsts - R".

Rīgas 213.pirmsskolas izglītības iestādes ēkas rekonstrukcija izmaksāja 1 441 560 latus.

Patlaban tiek rekonstruēta Rīgas 152.pirmsskolas izglītības iestādes ēka Juglas ielā 1b, kā arī ir izsludināts konkurss par Rīgas 182.pirmsskolas izglītības iestādes ēkas Dzelzavas ielā 17a rekonstrukcijas darbu veikšanu. Tiek gatavots projekts Rīgas 74.pirmsskolas izglītības iestādes ēkas K.Valdemāra ielā 143 rekonstrukcijai.

Rīgas 213.pirmsskolas izglītības iestādes jaunās piebūves atklāšanas pasākumā piedalīsies arī Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētājs Juris Zaķis (LPP) un komitejas deputāti. Jaunās piebūves atklāšanas pasākumā klāt būs Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis un departamenta Pirmsskolas nodaļas speciālisti, SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" pārstāvji.

Bērnudārza piebūves atklāšana notiks plkst.11 Vesetas ielā 11.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu