LTV ģenerāldirektora amatā apstiprina Kotu video (49)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora amatu turpmāk ieņems līdzšinējais LTV vadītāja vietnieks Edgars Kots. Par 40 gadus vecā Kota apstiprināšanu LTV ģenerāldirektora amatā šodien nobalsoja septiņi Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) locekļi - priekšsēdētājs Ābrams Kleckins, Dace Buceniece, Imants Skrastiņš, Andris Mellakauls, Ingrīda Brigita Stroda, Andris Jakubāns un Sergejs Kārītis.

Pret Kota kandidatūru balsoja Dzintra Geka un Dārija Juškeviča.

Lai kļūtu par LTV ģenerāldirektoru, kandidātam bija jāsavāc vismaz piecas no deviņām padomes locekļu balsīm.

Uz LTV ģenerāldirektora amatu kandidēja arī Rīgas Stradiņa universitātes Žurnālistikas studiju programmas vadītāja Anda Rožukalne, Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks, "Interinfo Holding SCA" biznesa attīstības vadītājs Armands Jurjevs un žurnālists Juris Millers.

Konkursā iepriekš bija pieteikusies arī ilggadējā LTV darbiniece Dace Ķezbere, taču 27.februārī viņa no kandidēšanas uz LTV ģenerāldirektora amatu atteicās.

Ar LTV Kots ir saistīts kopš 1990.gada. Viņš bijis jaunatnes, vēlāk - kultūras programmu vecākais administrators, radošo grupu apvienības režisora asistents, LTV Sabiedrisko programmu daļas un Informatīvi dokumentālo raidījumu daļas vadītājs, kā arī vadījis producentu apvienību "Labvakar", liecina aģentūras LETA arhīva personu datu bāzes informācija.

2003.gada decembrī tā laika LTV ģenerāldirektors Uldis Grava iecēla Kotu par savu vietnieku, savukārt 2004.gada janvārī, kad LTV vadītāja krēsls atbrīvojās, viņš kļuva par ģenerāldirektora vietas izpildītāju. Kots arī toreiz pieteicās konkursā uz vakanto LTV šefa krēslu, taču netika apstiprināts un darbu televīzijā turpināja kā ģenerāldirektora vietnieks ražošanas jautājumos.

Kopš 2007.gada decembra, kad amatu pameta līdzšinējais LTV šefs Jānis Holšteins, Kots atkal pildīja LTV ģenerāldirektora pienākumus.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu