Kastēns ielaižas sakaros ar jaunu meiteni; apgalvo, ka zinājis par lamatām papildināta (982)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministrs Oskars Kastēns pēc it kā nejauši nosūtītas īsziņas sācis flirtēt un pusotru mēnesi ielaidies sakaros ar jaunu meiteni Helēnu, kura patiesībā bijusi laikraksta "Diena" žurnāliste. Pēc vairākām intīmām tikšanās reizēm ministrs, kura partija LPP/LC sludina ģimenes vērtības un kuram pašam ir sieva un divi bērni, apgalvo, ka jau no paša sākuma zinājis, ka tās ir žurnālistu lamatas, tomēr gribējis pārbaudīt, cik tālu žurnālisti gatavi iet.

"1200 skūpstu freidiskās literatūras cienītājai ;PPPP, pietiktu 7 dienām un naktīm. Bye, honey ;****," "Dienas" žurnāliste Aleksandra Jolkina atklāj vienu no vairāk nekā 40 no īpašu uzdevumu ministra integrācijas lietās saņemtām sms. Intīmā sarakste un vairākas tikšanās notikušas vairāk nekā pusotra mēneša garumā.

Eksperimentu laikraksts veicis, lai pārbaudītu tā rīcībā esošu informāciju, ka Kastēna rīcība ne vienmēr sakrīt ar paša un partijas publiski paustajām ģimenes vērtībām. Žurnāliste apgalvo, ka Kastēns, kurš ir precējies divu bērnu tēvs, kopā ar viņu apmeklējis publiskas vietas, izteicis seksuāla rakstura piezīmes, kā arī pieskāries intīmām zonām.

Oskars Kastēns pēc vakar laikrakstam sniegtās intervijas apgalvo, ka jau no paša sākuma zinājis, ka tiekas ar laikraksta žurnālisti, un apzināti esot iesaistījies eksperimentā. Laikraksts šo versiju gan apšauba.

Žurnāliste stādījusies priekšā kā starptautisko attiecību studente Helēna, kura meklē darbu. Eksperimenta sākumā uz ministra numuru šķietami kļūdas pēc tika nosūtīta īsziņa: "Hehe, mīļumiņ, Tu jau mani apber ar komplimentiem… Šodien bija ļoti jauki, kā jau vnm ? gribu Tevi pēc iespējas ātrāk satikt, ceru, ka neviens neko nenojauš;) saulainas bučiņas :*"

Ministrs atbildējis nākamajā dienā: "Hmm, izlasīju sms vakar vakarā un visu dienu domāju, vai biju pareizais adresāts :PPPP". Žurnāliste atvainojusies par "kļūdu". Sarakstei attīstoties tālāk, ministrs esot stādījies priekšā kā Oskars, jurists ar plašu sakaru loku, un ierosinājis palīdzēt darba meklējumos.

Pirmajā tikšanās reizē, kad Kastēns tikko bija atgriezies no kādas konferences Stambulā, viņš ierosinājis doties uz Vecrīgu, apgalvodams, ka žurnālistes sūtītā īsziņa bijusi labākā, kādu viņš saņēmis pēdējo gadu laikā. Ministram bijis brīvs viss vakars, jo sieva ar abiem bērniem patlaban atrodoties laukos. Pasēdēšana notikusi Alberta viesnīcas bārā. Ministrs runājis par politiku, vēlāk ceļojumiem un rādījis mobilajā telefonā uzņemtus foto no Gruzijas, kur viesojies pavasarī. Foto bijusi redzama arī kāda gaišmataina sieviete. Uz jautājumu, vai tā ir viņa sieva, Kastēns atbildējis izvairīgi, sakot, ka tas nav svarīgi. Kad "Helēna" vaicājusi par ģimenes vērtībām, Kastēns atbildējis, ka "sievām karma tāda". Pēc tikšanās ministrs vedis meiteni mājās un kļuvis arvien uzmācīgāks. Viņš masējis meitenes kājas un ķermeņa augšdaļu, norādot, ka viņai ir skaistas krūtis. Sekojuši arī skūpsti un ierosinājums doties pie meitenes uz dzīvokli. Saņēmis atteikumu, ministrs aizbrauca, solot nākamajā dienā piezvanīt.

Pēc ilgstošas sarakstes un zvaniem, ministrs kādā no nākamajām tikšanās reizēm atklāja, ka zinot, ka "Helēna" ir "Dienas" žurnāliste. Tomēr viņš bija gatavs tikšanās turpināt, vien izsakot bažas, vai viņu kontakts netiks aprakstīts.

Pēdējā tikšanās reizē ministru sagaidījusi ne vien "Helēna", bet arī žurnālistes nodaļas vadītājs un eksperiments tika atklāts. Uz jautājumu, vai pēc notikušā Kastēns arī turpmāk vēlas palikt ministra amatā, viņš atbildējis, ka par to jālemj partijas valdei.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts šodien izplatījis arī paša Kastēna viedokli par notikušo. Paziņojumā viņš raksta, ka, ņemot vērā šīsdienas publikāciju laikrakstā „Diena”, vēlas uzrunāt savu ģimeni, kolēģus, sabiedrību. Viņš atzīst, ka viņa rīcība ir bijusi divdomīga un sabiedrībā radījusi šaubas. Viņš vēlētos uzsvērt, ka ģimenes vērtības vēl joprojām viņam ir svarīgas, un viņš cer uz sabiedrības izpratni.

Pirmkārt, ministrs no sirds vēloties atvainoties savai ģimenei – sievai un bērniem. Otrkārt, atvainojas savai pārstāvētajai politiskajai partijai LPP/LC. Šis, kā pati „Diena” atzīst, bija neētisks eksperiments, viņiem izdevās apliecināt, cik neētiski spēj rīkoties laikraksts, lai tik atrastu veidu, kā kādu no politiķiem parādīt negatīvā gaismā, raksta Kastēns. Ministrs norāda, ka „Diena” pēdējā laikā ne vienu reizi vien esot publicējusi arī citu politiķu sūtītās neformālās īsziņas. Treškārt, viņš gribot skaidri un konkrēti norādīt, ka viņu un „Dienas” žurnālisti Aleksandru Jolkinu nesaista nekāda veida attiecības.

Komentāri (982)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu