Saeima lems par Loskutova atbrīvošanu no KNAB priekšnieka amata (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien, iespējams, lems par Alekseja Loskutova atbrīvošanu no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata.

Lēmumprojekts par Loskutova atbrīvošanu no KNAB priekšnieka amata varētu tikt iekļauts kā papildjautājums Saeimas kārtējā plenārsēdē, kura sāksies 30 minūtes pēc Saeimas ārkārtas sēdes, kurā pēc opozīcijas priekšlikuma tiks balsots par neuzticības izteikšanu zemkopības ministram Mārtiņam Rozem (ZZS) un aizsardzības ministram Vinetam Veldrem (TP).

Lēmumprojekts par Loskutova atbrīvošanu no KNAB priekšnieka amata, kuru parakstījuši visu valdības koalīcijas frakciju pārstāvji, visticamāk, tiks iekļauts plenārsēdes darba kārtībā ar Saeimas prezidija lēmumu, kurš uz sēdi sanāks starplaikā starp Saeimas ārkārtas un kārtējo sēdi.

Partija "Jaunais laiks" un "Sabiedrība citai politikai" aicinājušas cilvēkus šodien, sākot no plkst.9, pulcēties pie Saeimas nama, "lai izteiktu protestu pret valdošās koalīcijas mēģinājumiem graut KNAB neatkarību un paustu atbalstu KNAB vadītājam Aleksejam Loskutovam".

Aicinājumu šodien pulcēties pie parlamenta ēkas, lai izteiktu paldies darbam, kuru KNAB veicis Loskutova vadībā, pauduši arī inteliģences pārstāvji, tai skaitā AS "Hansabanka" bijusī vadītāja Ingrīda Blūma, ilggadējā laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte, politologs Ivars Ijabs, sabiedriskās politikas centra "Providus" direktore Vita Tērauda, sociologs Tālis Tīsenkopfs, Juris Cālītis, Anna Žīgure un daudzi citi.

Kā ziņots, valdības izveidotā komisija, kas vērtēja KNAB priekšnieka Loskutova atbilstību amatam, secinājusi, ka Loskutovs pienācīgi nenovērtēja Valsts kontroles norādītās nepilnības un ar KNAB Slepenības nodrošināšanas nodaļu saistītos riskus, atkārtoti atliekot audita veikšanu šajā nodaļā.

Loskutovs nenodrošināja visaptverošas un efektīvas iekšējās kontroles sistēmas par kriminālprocesos izņemto un biroja slepenības režīmā nodrošināšanas nodaļas glabāšanā nodoto naudas līdzekļu uzskaiti un saglabāšanu.

Rezultātā no KNAB pazuduši 135 500 latu. Šī summa pazudusi 11 lietās, no kurām lielākā daļa jau izskatītas. To, kur nauda palikusi, pēta īpaši izveidotā prokuroru darba grupa.

Pēc komisijas ziņojuma uzklausīšanas valdība nolēma Saeimu rosināt lemt par Loskutova atbrīvošanu no amata.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu