Nacionālistu pārstāvji pie Uzvaras pieminekļa noliks dzeloņdrāšu vainagu (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Politiskās partijas "Tēvzemes nacionālo spēku savienība" līdzpriekšsēdētājs Viktors Birze gatavojas šodien plkst.12.30 "individuālā kārtā" nolikt dzeloņdrāšu vainagu sēru noformējumā pie Uzvaras pieminekļa.

Kā sacīja Birze, vainags būšot veltīts padomju okupācijas varas noslepkavoto un represēto cilvēku piemiņai. Paša gājiena mērķis būšot apliecināt sabiedrībai, ka 9.maijs Latvijā nav viennozīmīgi uztverta diena, bet "sabiedrības vairākumam saistās ar postu, masveidīgu teroru, slepkavībām un nacionālo apspiestību piecdesmit gadu garumā".

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Rīgas pašvaldība nolēma atļaut pieteiktos 9.maija pasākumus Pārdaugavā, Uzvaras parkā, bet nolēma aizliegt biedrības "Rodina" pieteikto gājienu no Strēlnieku laukuma līdz Uzvaras piemineklim. Aizliegums tika pārsūdzēts Administratīvajā rajona tiesā, kura gājienu atļāva rīkot.

9.maijā Rīgā plānoti arī citi pasākumi. Pašvaldība devusi atļauju no plkst.10 līdz plkst.23 rīkot biedrības "9.maijs.lv" pieteikto "Fašisma sagrāves dienai veltīto svētku koncertu" Uzvaras parkā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu