Oskars Grīgs attīstīs lauku tūrismu .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8.Saeimā neievēlētais deputāts Oskars Grīgs savu turpmāko darbību saista ar dēlam Gatim Grīgam piederošo zemnieku saimniecību, kurā atjaunos dzirnavas, kas kalpos par tūrisma objektu.

Kā pastāstīja Grīgs, viņš kā "dinamisks cilvēks" gatavs vienlīdz labi darboties gan kā deputāts, gan kā zemkopis. Viņa 40 hektāru lielās zemnieku saimniecības "Atmiņas" pamatprofils esot lopkopība un lopbarības ražošana, "kas šobrīd pieklususi", taču nopietni tiekot strādāts pie dzirnavu atjaunošanas. Grīgs nepametīs arī sportu un turpinās līdz šim iesāktās džipu sacensības zemnieku saimniecības trasē. Bijušais "tēvzemietis", tagad sociāldemokrāts Grīgs neplāno politiku pamest un Latvijas Sociāldemokrātiskajā strādnieku partijā (LSDSP) palikšot. "Ja kongress izteiks uzticību, varu arī partijā ieņemt kādu amatu," sprieda Grīgs. Kā liecina aģentūras LETA datu bāze, Grīgs dzimis 1943.gada 20.janvārī Kandavā, guvis vidējo tehnisko izglītību kā inženieris tehniķis, četrus gadus dienējis PSRS Bruņotajos spēkos uz kuģa, 1993.gadā vēlēšanās no Latvijas Zemnieku savienības saraksta ievēlēts 5.Saeimā, 1995.gadā no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai" (TB) saraksta ievēlēts par 6.Saeimas deputātu, ievēlēts par TB frakcijas vadītāja vietnieku, 1997.gadā Grīgs aicinājis uz šaušanas sacensībām tolaik Demokrātiskās partijas biedru Ziedoni Čeveru. 1998.gadā no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) Grīgu tauta ievēl par Saeimas deputātu, bet 1999.septembrī TB/LNNK izslēdz no Saeimas frakcijas un partijas, jo Grīgs pārkāpis apvienībai svarīgu lēmumu pieņemšanu un ar savu neierašanos uz Saeimas komisijas sēdi netieši atbalstījis bijušo čekistu atrašanos drošības iestādēs. Pats Grīgs apgalvojis, ka izslēgšanas iemesls bijusi viņa negatīvā nostāja pret Andri Šķēli kā toreizējās valdības vadītāju. Pēc mēneša Grīgs paziņoja, ka nolēmis iestāties Jaunās partijas frakcijā, bet 2000.gada janvārī izteicis vēlmi kopā ar Eduardu Berklavu dibināt jaunu nacionāldemokrātisku partiju, līdz visbeidzot 2000.gada novembrī kļuvis par LSDSP frakcijas deputātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu