Kristiana Lībane nokārtojusi advokāta eksāmenu. (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī Saeimas deputāte Kristiana Lībane veiksmīgi nokārtojusi zvērināta advokāta eksāmenu. Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) sniegtā informācija laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" liecina, ka Lībanei noteikta praktizēšanas vieta Rīgas apgabaltiesas Rīgas Centra rajonā, Brīvības ielā 85. Lībane būs individuāli praktizējoša advokāte.

Kopumā ZAP martā un aprīlī uzņemti 12 jauni zvērināti advokāti. Viņu vidū arī bijušais Aizkraukles rajona tiesas tiesnesis Juris Zēģele, kurš turpmāk būs advokāts Aizkrauklē. Lībane 1993.gadā beigusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, bet 1998.gadā turpat ieguvusi tiesību maģistra grādu, liecina aģentūras LETA arhīvs. 1994.gadā stažējusies Londonas universitātes starptautisko tiesību kursos. 1995.gadā Lībane kā savienības "Latvijas ceļš" pārstāve kļuva par 5.Saeimas deputāti, ieņemot Ivara Silāra vietu, kurš kļuva par Latvijas vēstnieku Izraēlā. Pirms darba Saeimā Lībane bijusi Ārlietu ministrijas (ĀM) Juridiskā departamenta speciāliste, strādājusi arī ĀM Starptautisko organizāciju departamentā. Lībane no "Latvijas ceļa" saraksta ievēlēta arī 6. un 7.Saeimā. Pēc 8.Saeimas vēlēšanām, kurās "Latvijas ceļš" neieguva pārstāvniecību Saeimā, Lībane no savienības izstājās. Marta beigās laikraksts "Diena" ziņoja, ka Tautas partijas (TP) līderis Atis Slakteris piedāvājis Lībanei iesaistīties TP.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu