Visbagātākās sievietes Latvijā - Kargina, Lemberga un Plaude-Lasmane (52)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Žurnāla "Pastaiga" apkopotajā 100 Latvijas bagātāko sieviešu sarakstā par bagātākajām atzītas Tatjana Kargina, Līga Lemberga un Ieva Plaude-Lasmane.

Pētījuma veicējs "Baltic Screen" norādīja, ka nekustamo īpašumu buma laikā sarakstā parādījies 41 jauns vārds. Pirms pāris gadiem nebija iespējams Latvijā sameklēt 100 miljonāres, turklāt šogad jau grūtības radījusi kandidāšu izvēle, bet vismaz trīs desmiti daiļā dzimuma pārstāvju, kurām ir pamats pretendēt uz miljonāres statusu, palikušas "aiz borta".

Norādīts, ka lielu daļu tiešām darbīgu un uzņēmīgu daiļā dzimuma pārstāvju no šā gada Latvijas visbagātāko sieviešu pirmā simtnieka izstūmušas "klusās superjaunbagātnieces" - "kundzes, kā likums, jau gados, kuras nekad nav figurējušas nekādā uzņēmējdarbībā, toties mantojušas vai par sertifikātiem privatizējušas padomju laikā lietoto zemi kaut kur Pierīgā, kas nu izrādījusies miljonus vērta, to pārdevušas par vienu vai vairākiem miljoniem".

Pirmajā vietā sarakstā ierindota "Parex" bankas šefa Valērija Kargina bijusī dzīvesbiedre Tatjana. Viņa mēģinājusi panākt, lai pēc laulības šķiršanas visa viņas vīra sapelnītā bagātība, kas lēšama vismaz 180 miljonu latu vērtībā, tiktu dalīta uz pusēm, taču pagaidām tiesa baņķiera ekskundzei nav bijusi vēlīga un lēmusi par labu galvenajam miljonu pelnītājam. Tiesas process vēl turpinās.

Lembergas īpašumu vērtība tiek lēsta vismaz 22 miljonu latu apjomā, ko viņai nodrošinājis tēvs - Ventspils mērs Aivars Lembergs, dāvinot dāsnās dāvanas, kuru sarakstā ir gan daudz pelnošu un lielu kompāniju kapitāldaļas, gan dārgi nekustamie īpašumi.

Plaude-Lasmane par savu miljonāres statusu ir atbildīga pati. Vēl padomju gados iegūtās finanšu zinības viņa likusi lietā, lai radītu un attīstītu ārkārtīgi sievišķīgu biznesu - skaistumkopšanas impēriju "Kolonna". Uzņēmējas īpašumu kopējā vērtība ir vismaz 18 miljoni latu.

Ceturtajā vietā sarakstā ierindota Ināra Vilkaste. Darījums ar nekustamo īpašumu Mežaparkā, kas viņai atnesa 30 miljonu latu ienākumus, radījis pastiprinātu interesi ne tikai žurnālistiem, bet arī tiesībsargiem, ļaujot novērtēt viņas pašreizējos "redzamos" īpašumus - vismaz 17 miljoni latu.

Piektajā vietā ierindota Iluta Kalniņa. Veikalu tīkla "Nelda" oficiālā īpašniece pēdējā laikā aizvien biežāk minēta kā Jūrmalas "Baltic Beach Hotel" saimniece. Viņas īpašumu vērtība esot lēšama vismaz 11 miljonu latu apjomā.

Sestā sarakstā ir Jolanta Aukšmukste - "Jelgavas cukurfabrikas" oficiālā lielākā īpašniece un miljonu peļņas guvēja. Kad Eiropas Savienība lēma par labu cukura nozares likvidēšanai Latvijā, arī Aukšmukste izvēlējās saņemt Eiropas dāsno kompensāciju, nevis turpināt biznesu, kura vērtība ir vismaz astoņi miljoni latu.

Benita Sadauska pašlaik vismaz sešu miljonu latu vērto biznesu - "Mercedes" markas automašīnu tirgošanu - mantojusi no traģiski autoavārijā bojāgājušā dzīvesbiedra un pielikusi gana daudz pūļu, lai saglabātu īpašumu savā rīcībā, turklāt par pēdējo desmit gadu biznesa panākumiem atbildīga viņa ir tikai un vienīgi pati.

Astotajā vietā sarakstā ierindota Jeļena Bondarika, kura kopā ar dzīvesbiedru Genādiju iegādājusies pusi no "Arēnas Rīga", taču jau pirms tam minēta kā ļoti iespaidīgu nekustamā īpašuma darījumu veicēja. Lielākais arēnas pašreizējais īpašnieks Igors Ivanovs abus biznesa partnerus, kuru kopējie īpašumi ir vismaz desmit miljonu latu vērti, arī atzīst par nozīmīgiem spēlētājiem investīciju piesaistē.

Devītajā vietā ierindota Anna Lipmane, kuras oficiāli piederošās farmācijas uzņēmuma AS "Grindeks" akciju paketes vērtība jau pērn bija vismaz 12 miljoni latu, bet desmitajā vietā Latvijas visbagātāko sieviešu sarakstā ierindota Alla Moroza - degvielas uzņēmuma "Viada" līdzīpašniece.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu