Ušakovs rosina piešķirt uzturēšanās atļauju ārvalstu investoriem (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) šodien tikšanās laikā ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) rosināja valdību izvērtēt iespējas piešķirt uzturēšanās atļaujas Latvijā tiem ārvalstu pilsoņiem, kuri šeit veiktu investīcijas.

Ušakovs pēc tikšanās žurnālistiem uzsvēra, ka tā ir viņa iniciatīva un viņš vēlas sākt diskusiju par šo jautājumu.

Pēc Ušakova domām, šādu uzturēšanās atļauju piešķiršana pašvaldībai veicinātu ārvalstu investīciju pieplūdumu no trešajām valstīm. Ušakovs uzskata, ka uzturēšanās atļaujas ilgums varētu būtu atkarīgs no veikto investīciju apjoma, bet - sākot no viena gada.

Dombrovskis žurnālistiem uzsvēra, ka šī ir Ušakova iniciatīva. Nekādu sīkāku vērtējumu šai idejai viņš pagaidām nesniedza.

Kā jau ziņots, LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers 12.septembrī partijas domes sēdē rosināja piešķirt uzturēšanās atļauju Latvijā visiem trešo valstu pilsoņiem, kas iegādājas nekustamo īpašumu Latvijā un iegulda 300 000 eiro (210 000 latu) pašvaldības fondā, kura līdzekļi tiktu izmantoti ekonomikas attīstībai. Tas, pēc Šlesera teiktā, ļaus Latvijā atdzīvināt būvniecību, pabeigt iesāktās jaunbūves.

Kā liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapā pieejamā informācija, patlaban uzturēšanās atļauja var tikt izsniegta ārzemniekam kā trešās valsts pilsonim saistībā ar ģimenes apvienošanu, saistībā ar darba līgumu, saistībā ar ārstēšanos stacionārā ārstniecības iestādē, saistībā ar zinātnisko sadarbību, saistībā ar starptautiska līguma vai projekta īstenošanu, kurā piedalās Latvija, vai arī saistībā ar palīdzības sniegšanu Latvijas valsts vai pašvaldību institūcijām.

Tāpat uz uzturēšanās atļauju var pretendēt kā komercreģistrā reģistrēts individuālais komersants, kā personālsabiedrības biedrs, kuram ir tiesības pārstāvēt personālsabiedrību, valdes loceklis, padomes loceklis, prokūrists, administrators, likvidators, vai persona, kura pilnvarota pārstāvēt komersantu (ārvalsts komersantu) darbībās, kas saistītas ar filiāli, kā pašnodarbināta persona vai kā ārvalsts komersanta pārstāvniecības pārstāvis.

Uzturēšanās atļauja var tikt izsniegta ārzemniekam kā trešās valsts pilsonim saistībā ar reliģisko darbību, saistībā ar iestāšanos Reliģisko lietu pārvaldē reģistrētā klosterī, saistībā ar mācībām akreditētā izglītības iestādē, studentu mācību praksi, studentu apmaiņu vai stažēšanos, kā arī citos gadījumos.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu