Valsts pārvaldē strādājošo skaits samazinājies par 16% (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts pārvaldē nodarbināto skaits periodā no 2008.gada līdz 2009.gada augustam kopā ir samazinājies par 12 740 nodarbinātajiem, jeb 16,2%, liecina Valsts kancelejas (VK) apkopotā informācija. VK arī norāda, ka līdz gada beigām šis skaits vēl var palielināties līdz 20%.

Kā liecina VK dati, kopējie valsts konsolidētā budžeta izdevumi atlīdzībai ir samazinājušies par 214,6 milj. latu, t.sk. atalgojumam 141,2 milj. latu, attiecīgi veidojot 23,9% samazinājumu atlīdzībai un 21,8% samazinājumu atalgojumiem.

Vidējā darba samaksa resoros un neatkarīgajās institūcijās ir samazinājusies no 559 latiem 2008.gadā uz 461 latu 2009.gada augustā. Pieaugums 2009.gada vasaras mēnešos skaidrojams ar atvaļinājuma laiku, kad darbiniekiem tiek izmaksāta vidējā izpeļņa, nevis noteiktā mēnešalga, norāda VK.

Izvērtējot vidējās darba samaksas uz vienu strādājošo izmaiņas, novērots pieaugums atsevišķu ministriju centrālajos aparātos un resoros kopumā, jo, samazinot mazāk kvalificēto darbinieku skaitu, ministrijas centrālajā aparātā un resorā palielinās vidējie darba samaksas rādītāji. Īpaši tas parādās ministrijās, kas veic strukturālās reformas nozarē, optimizējot atbalsta funkcijas un centralizējot tās, liecina VK apkopotā informācija.

Savukārt, izvērtējot atsevišķu amata saimju mēnešalgas atšķirības, secināts, ka amata saimju ietvaros izlīdzinās noteiktās mēnešalgas un samazinās starpība starp lielāko un mazāko mēnešalgu attiecīgajā amatu saimē un līmenī. 2008.gada pirmajā pusgadā vidējā mēnešalgas starpība atsevišķo amata saimju ietvaros bija 35,05%, bet 2009.gada septembrī vidējā mēnešalgas starpība atsevišķo amata saimju viena un tā paša līmeņa ietvaros – 23,47%.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu