Mazsalacas "meteorīts" bija inscenēta ciniska akcija papildināts (1227)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mazsalacas "meteorīts" bijis mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" atbalstīts inscenējums, to apliecināja uzņēmuma mārketinga un tirdzniecības direktors Jānis Spoģis. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece savukārt akciju sauc par "cinisku ņirgāšanos" un no rīkotājiem sola piedzīt zaudējumus.

"Mēs redzam, ka ar šādu notikumu Latvijas vārds ir izskanējis pasaulē, Latvija ir interesanta pasaulē, un nevis ar to, ka ir krīze, ir slikti un grūti, bet gan ar to, ka pie mums notiek kaut kas radošs un interesants. Tas ir unikāls panākums un daļa no mūsu komunikācijas," teica uzņēmuma pārstāvis. "Mūsu mērķis ir iedvesmot Latvijas sabiedrību," sacīja Spoģis, "mēs vēlamies uzsvērt, ka Latvija var izdarīt daudz ko."

Spoģis solīja, ka uzņēmums noteikti kompensēs valstij nodarītos zaudējumus.

Kā pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģionālās pārvaldes Valmieras iecirkņa vecākais inspektors Vilnis Lauris, ja būs pamats domāt, ka šeit ir kaut kas spridzināts, tiks sākts kriminālprocess.

Kā ziņots, vakar vakarā Mazsalacas novadā it kā nokritušais "meteorīts" šodien izpelnījās plašu rezonansi Latvijas un pasaules medijos. Par Latvijas "meteorītu" ziņoja gan tuvo kaimiņvalstu, gan tālu aizokeāna valstu mediji, norādot, ka "mazā Latvijas pilsēta Mazsalaca vienas nakts laikā kļuvusi sensacionāli slavena".

Dažos izdevumos kā krātera rašanās vaininieks tika minēts kosmosa satelīta fragments, bet dažkārt tika piesaukti pat nezināmi lidojoši objekti. Notikuma vietā visas dienas garumā strādāja gan policijas darbinieki, gan pētnieki un ģeologi ne tikai no Latvijas, bet arī citām valstīm. Rūpīgāk izpētot notikuma vietu, pētnieki secināja, ka tas nav meteorīts, bet gan cilvēku roku darbs.

Tikmēr iekšlietu ministre Linda Mūrniece sola no akcijas rīkotājiem piedzīt zaudējumus. "Par viltus meteorīta novietošanu un spridzināšanu no vainīgajiem tiks piedzīti visi radītie zaudējumi līdz pēdējam santīmam," aģentūrai LETA sacījusi Mūrniece.

Pēc Mūrnieces teiktā, vakar vakarā iespējamā meteorīta nokrišanas vietā iesaistīti daudzi speciālisti - armija, policija, ugunsdzēsēji, zinātnieki. Šiem cilvēkiem tika arī samaksāts par virsstundu darbu. "Ja notikušais ir reklāma, tad par to nevar teikt, ka tā ir neētiska, tā ir ņirgāšanās un nožēlojama rīcība," sacīja Mūrniece.

Viņa arī atzīmēja: gadījumā, ja meteorīta it kā nokrišanas laikā kaut kur citur Valmieras apkaimē būtu notikusi kāda nelaime, šādas viltus darbības dēļ varbūt tas varētu arī maksāt cilvēku dzīvību.

Pēc provizoriskām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta aplēsēm, notikušais dienestam ir izmaksājis ap 2000 latu, bet pārējie zaudējumi vēl tiks aprēķināti.

Var atzīmēt, ka šis nav pirmais gadījums, kad tiek ziņots par iespējamu meteorīta nokrišanu Latvijas teritorijā.

Kā ziņo LNT, pirms diviem gadiem ziemā uzmanības lokā nonāca gadījums kādā saimniecībā Valkas rajona Kārķu pagastā. Tur dīķī ledū bija izveidojies neparasts āliņģis, kas pēc vietējo stāstītā, divas dienas stāvējis neaizsalis. No āliņģa simetriski uz visām pusēm stiepās seši stari. Bija aizdomas, ka trīs metrus dziļajā dīķī, iespējams, iekritis kāds kosmisks objekts. Arī toreiz pētīt notikušo devās speciālisti. Taču dīķa saimnieks atklāja, ka pats ar lodlampu izkausējis āliņģi, lai pabaidītu sievu un sievasmāti.

Komentāri (1227)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu