Jaunā gripa konstatēta vēl 22 cilvēkiem; mediķi aicina necelt paniku papildināta 16:00 (105)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) apstiprināti vēl 22 jaunās gripas AH1N1 vīrusa saslimšanas gadījumi, liecina LIC apkopotā informācija.

Papildināta 1.rindkopa, pievienota 3.-4. rindkopa.

Līdz ar to Latvijā šobrīd reģistrēti nu jau 132 jaunās gripas saslimšanas gadījumi, no kuriem viens ir beidzies letāli. Sezonālās gripas gadījumi LIC nav konstatēti.

LIC pārstāve Liene Johansone pastāstīja, ka arī šobrīd smagi saslimšanas gadījumi nav konstatēti un nav konstatēti arī grupveida saslimšanas gadījumi dažādos kolektīvos.

Runājot par skolu vai citu iestāžu slēgšanu gadījumos, ja gripa izplatās slēgtos kolektīvos, LIC uzsver, ka par to lemj šo iestāžu kolektīvi, konsultējoties ar epidemiologiem, nevis LIC.

Tai pat laikā mediķi aicina iedzīvotājus necelt paniku, bet rūpēties par veselību, uzsverot, ka pret gripas komplikācijām labākais ierocis ir stipra imunitāte.

Veselības ekonomikas centra (VEC) apkopotie statistikas dati liecina, ka ik gadu gripas sezonā tiek reģistrēti atsevišķi nāves gadījumi. Parasti tos neizraisa pati gripa, bet gan gripas radītās komplikācijas, piemēram, pnemonija, kuru veicina cilvēka novājinātā imūnsistēma. Parasti komplikācijas veidojas cilvēkiem, kuriem jau ir hroniskas kaites, kādu orgānu mazspēja.

Tā oficiālā statistika liecina, ka 2006./2007.gada gripas sezonā bija desmit nāves gadījumi, 2007./2008.gada sezonā - trīs gadījumi, bet iepriekšējā gada gripas sezonā - divi nāves gadījumi

Komentāri (105)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu