Aicina padomāt, pirms rakstāt iesniegumu policijai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikvienam ir tiesības vērsties policijā ar pieteikumu, iesniegumu vai informāciju par visu, kas attiecas uz sabiedrisko kārtību, drošību un personu likumīgo interešu apdraudējumu.

Tomēr aicinām iedzīvotājus pirms tam izvērtēt, cik pamatots ir iecerētais iesniegums vai pieteikums, un vai tas nav tapis pēkšņā emociju uzplūdā un vēlāk izrādīsies nepatiess.

Policija rūpīgi pārbauda katru saņemto informāciju, tāpēc, pārbaudot šādus nepamatotus iesniegumus, rodas nevajadzīgu laika patēriņš, kas citkārt varētu tikt izmantots lietderīgāk.

Gadījumos, ja tomēr uzskatāt, ka jūsu iesniegums ir pamatots un tā izskatīšana ietilpst tieši policijas kompetencē, bet policijas darbinieki iesniegumu nepieņem vai nereaģē uz informāciju par likumpārkāpumiem, iedzīvotājiem ir iespēja vērsties pie policijas pārvaldes vadības vai jebkurā diennakts laikā - Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes sabiedriskās drošības pārvaldes operatīvās vadības birojā (67075310; vpdd@vp.gov.lv).

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss (izraksts)

202.pants. Apzināti nepatiesa speciālo dienestu izsaukšana

Par ugunsdzēsības, policijas, ātrās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu apzināti nepatiesu izsaukšanu uzliek naudas sodu divdesmit piecu latu apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu