Pazudusi arī miljonāra Rožeckina ģimene (43)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonā pazuduši Krievijas izcelsmes ASV pilsoņa miljonāra Leonīda Rožeckina sieva un dēls, šodien raksta laikraksts "Biznes&Baltija".

Kā ziņots, pēc policijas sniegtās informācijas, Rožeckins 16.martā laika posmā no plkst.0.15 līdz 7.30 nenoskaidrotos apstākļos pazudis no viņam piederošas mājas Jūrmalā, Kāpu ielā, un līdz šim brīdim vīrieša atrašanās vieta nav zināma. 19.martā sāktais kriminālprocess par Rožeckina pazušanu vēlāk tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 116.panta - par slepkavību. Valsts policijas vadība sliecas domāt, ka Rožeckins noslepkavots, jo ekspertīze apliecinājusi, ka uzņēmēja mājās atrastās asinis ir viņa.

Britu laikraksts "Sunday Express" raksta, ka pēc incidenta Latvijā uz Londonu pārcēlusies miljonāra sieva - bijusī modele Natālija Belova kopā ar trīs gadus veco dēlu Maksimilianu. Viņu trīs miljonus sterliņu mārciņu vērto dzīvokli apsargājuši pieci miesassargi.

Tomēr pirms pāris mēnešiem Belova kopā ar dēlu un miesassargiem dzīvokli pametuši, neatstājot nekādas pēdas. Arī Rožeckina māte Elvīra, kura dzīvo Ņujorkā, apgalvo, ka par vedeklu neko nav dzirdējusi.

Kā atgādina "Biznes&Baltija", viena no versijām par Rožeckina pazušanu ir, ka viņš falsificējis savu nāvi un tagad dzīvo ASV. Netiek arī izslēgta iespēja, ka Rožeckins ir dzīvs un atrodas ASV liecinieku aizsardzības programmas patvērumā.

"Sunday Express" raksta, ka pagājušajā mēnesī Rožeckina Francijas villā viņa 42 gadu jubilejā viesi svinējuši filmas "Hamlets-2" panākumus. Šīs filmas līdzproducents ir Rožeckins.

Kā ziņots, Rožeckins dzimis 1966.gadā Sanktpēterburgā (tolaik - Ļeņingrada), bet 13 gadu vecumā viņš kopā ar vecākiem emigrējis uz ASV, kur ieguvis izglītību Kolumbijas universitātē un Hārvardas Juridiskajā skolā. ASV viņš strādājis par juristu federālā tiesneša birojā, bijis advokāts birojos "Sullivan & Cromwell" un "White & Case", bet pagājušā gadsimta 90.gadu sākumā atgriezās Krievijā, kur nodibināja savu juridisko firmu.

Rožeckins bija viens no pazīstamās Krievijas investīciju bankas "Renaissance Capital" dibinātājiem, bet 1998.gadā viņš no bankas aizgāja un nodibināja savu investīciju kompāniju "LV Finance", kuras lielākais aktīvs bija 25% "MegaFon" akciju.

2003.gadā viņš savu kompāniju un līdz ar to arī "MegaFon" daļas pārdeva "Alfa Group", bet tiesvedība par šo darījumu turpinājās līdz pat pagājušā gada nogalei. Pret Rožeckinu saistībā ar šo darījumu Krievijā pat tikusi ierosināta krimināllieta par krāpšanu, jo viņš pirms tam par akcijām jau esot saņēmis 40 miljonus ASV dolāru no Bermudu salās reģistrēta fonda IPOC. Pats Rožeckins gan apgalvojis, ka parakstīt dokumentus piespiests ar draudiem un draudējis esot toreizējais Krievijas informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju ministrs Leonīds Reimans, kurš esot patiesais IPOC īpašnieks.

Rožeckins 2006.gadā ticis izsludināts starptautiskajā meklēšanā, un tiesa sankcionējusi viņa arestu. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Rožeckins joprojām ir Interpola meklēšanā. Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) paziņojis, ka Rožeckins ceļojis ar viltotu Latvijas pilsoņa pasi.

Pēdējos gados Rožeckins biznesa aktivitātes Krievijā ir ievērojami samazinājis. Viņam pieder Londonas ikdienas bezmaksas biznesa avīze "City A.M.", bet pērn viņš kopā ar "The Walt Disney Company" bijušā vadītāja dēlu un vairākiem citiem uzņēmējiem Losandželosā nodibināja kinofilmu producentu kompāniju "L+E Productions".

Īpašumu Jūrmalā Rožeckins iegādājies 2003.gadā par 900 000 latu, liecina Zemesgrāmatas informācija.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu