Ušakovs: "Mēs divatā izlēmām, ko mēs liksim tajā valdē" (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers un Rīgas mērs Nils Ušakovs vienojušies par jaunu SIA Rīgas ūdens valdi. Tēvzemieti Ventu Balodi valdes priekšsēdētāja amatā nomainīs lidostas Rīga valdes locekle Dagnija Kalniņa.

No vecajiem valdes locekļiem amatu saglabājis tikai Oskars Guļāns. Vēl valdē ievēlēts caurkritušais Saskaņas centra deputāta kandidāts Anatolijs Abramovs un Normunds Zvaunis. Viņa darba vieta līdz šim bija Finanšu ministrija. Līdz pat piektdienas pēcpusdienai viņš bija Jaunā laika finanšu ministra Eināra Repšes padomnieks un esot bijis viens no uzticamākajiem Repšes padomdevējiem.

Partija saņēmusi viņa iesniegumu par izstāšanos no Jaunā laika. Partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa saka, ka Zvaunis pametis Repši un partiju finansiālu apsvērumu dēļ. Zvauņa rīcība partijai bija negaidīts pārsteigums. Viņš līdzdarbojās arī VID reorganizācijā, kas vēl nav pabeigta. SIA Rīgas ūdens vecajiem valdes locekļiem darba līgumi beidzas 12.janvārī.

 

Dagnija Kalniņa - SIA Rīgas ūdens valdes priekšsēdētāja

Oskars Guļāns - SIA Rīgas ūdens valdes loceklis

Normunds Zvaunis - SIA Rīgas ūdens valdes loceklis

Anatolijs Abramovs (SC) - SIA Rīgas ūdens valdes loceklis

 

SIA Rīgas ūdens, kas nodrošina rīdziniekus ar dzeramo ūdeni ir patlaban lielākais pašvaldības uzņēmums. Turklāt visu laiku strādā ar ievērojamu plus zīmi. Arī pērn nopelnījis 1,3 miljonus latu. Tas, kuru iecelt uzņēmuma valdē izlemts samērā šaurā lokā. Daži vicemēra Aināra Šlesera partijas biedri par jauno uzņēmuma vadību uzzinājuši tikai pēc lēmuma pieņemšanas. Arī Rīgas mērs Nils Ušakovs apstiprināja, ka plašas diskusijas nav notikušas.

 

"Mēs divatā izlēmām, ko mēs liksim tajā valdē"


Nils Ušakovs, Rīgas mērs (SC): "Mēs divatā izlēmām, ko mēs liksim tajā valdē. Jā, mēs esam divi, bet aiz mums ir koalīcija."

Ainārs Šlesers, vicemērs (LPP/LC): "Cilvēks, kuru mēs izvēlējāmies bija ilggadīgā domes speciāliste Dagnija Kalniņa, tika izvēlēti arī citi, viens no bijušās valdes turpinās darbu, bet trīs ir jauni."

Jaunā SIA Rīgas ūdens valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa jau diezgan ilgi vairs nestrādā Rīgas domē. Pēdējos divus gadus viņa bija Šleseram draudzīgā uzņēmuma – lidostas Rīga – finanšu direktore un valdes locekle. Oficiāli viņa nav nevienas partijas biedre.

Arī pārējie jaunie valdes locekļi ir sabiedrībā maz zināmi. Pārsteigums ir Normunda Zvauņa ievēlēšana valdē. Viņa darba vieta līdz šim bija Finanšu ministrija. Līdz pat piektdienas pēcpusdienai viņš bija Jaunā laika finanšu ministra Eināra Repšes padomnieks un bija viens no uzticamākajiem un vērtīgākajiem Repšes padomdevējiem. Partija saņēmusi viņa iesniegumu par izstāšanos no Jaunā laika.

Repše padomnieka aiziešanu nekomentē. Arī ar viņu pašu Nekā personīga sazināties neizdevās. Iespējams vicemēram Aināram Šleseram izdevies viņu pārvilināt savā pusē Jaunajam laikam aiz muguras. Laiki, kad pašvaldības uzņēmumu valdēs ātri varēja kļūt par ļoti turīgu gan beigušies, jo nākamgad algu valdes locekļiem maksās saskaņā ar vienoto atalgojumu sistēmu.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu