Likvidēta Latvijas Policijas akadēmija (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Akadēmijas studenti mācības varēs turpināt Latvijas Universitātē (LU), kur viņiem tiks nodrošināta iespēja studēt analogā profesionālā augstākās izglītības studiju programmā "Tiesību zinātne", profesionālā bakalaura studiju programmā "Publiskās tiesības", akadēmiskā bakalaura studiju programmā "Tiesību zinātne", kā arī maģistra akadēmiskā studiju programmā "Tiesību zinātne".

Visas minētās studiju programmas pērn 25.novembrī licencējusi Augstākās izglītības programmu akreditācijas komisija, aģentūru LETA iepriekš informēja Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Mareks Matisons.

LPA telpas turpmāk pārņems Nodrošinājuma valsts aģentūra, un tajās tiks izvietota Valsts policijas koledža (VPK), norādīja Matisons. Savukārt LPA bibliotēkas krājums tiks saglabāts VPK mācību vajadzībām, tomēr arī LU studentiem, kuriem šie materiāli būs nepieciešami studiju procesā, tiks nodrošināta pieeja bibliotēkai, pastāstīja LU preses pārstāve Gundega Krakopa.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) iepriekš skaidroja, ka "būtisks nosacījums, kāpēc pieņemts lēmums likvidēt LPA, ir finansējuma trūkums un pašreizējie ekonomiskie apstākļi, kas liek ministrijai samazināt visus izdevumus un atteikties no tēriņiem, kuri nenes būtisku atdevi un nav tieši saistīti ar sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanu valstī".

Mūrniece norādīja, ka Policijas akadēmija profesionālā jomā un sniegtā pakalpojuma kvalitātes ziņā nav devusi gaidīto rezultātu.

Lēmumu par LPA likvidēšanu valdība pieņēma 2009.gada 30.jūnijā, bet, lai sagatavotos augstskolas slēgšanai, vēlāk vēl bija jāgroza virkne normatīvo aktu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu