Kristovskis atsakās no algas un dzīvošot no bezdarbnieka pabalsta (200)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) Rīgas domes frakcijas vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis attiecies no algas par deputāta darbu pašvaldībā, apstiprināja Kristovskis.

Pievienotas pēdējās 8. rindkopas

Kristovskis šādu soli pamato ar nevēlēšanos saņemt samaksu no "šādas Rīgas domes vadības".

PS frakcijas vadītājs  skaidroja, ka pārtiekot no bezdarbnieka pabalsta, ko maksājot Eiropas Parlaments. "Es nepārtieku no Latvijas iedzīvotāju maksātajiem nodokļiem," norādīja Kristovskis.

Kā skaidroja Kristovskis, Eiropas Parlaments viņam pēc deputāta amata atstāšanas pagājušajā gadā piešķīris bezdarbnieka pabalstu uz pusgadu. "Pabalsts tiek piešķirts uz pusgadu, un statuss ir jāatjauno. Ja man šo statusu neatjaunos, prasīšu algu no Rīgas domes."

Kristovskis gan nevēlējās atklāt, cik liels ir Eiropas Parlamenta viņam maksātais pabalsts, norādot, ka šī informācija esot "personīga".

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka Kristovska kā bijušā eiroparlamentārieša no ES budžeta maksātais pārejas pabalsts varētu būt daudz lielāks par viņa kā Rīgas domes deputāta algu.

EP deputātu nolikums noteic, ka bijušie eiroparlamentārieši var pretendēt uz pārejas pabalstu, kas ir tikpat liels kā deputāta alga. 2008.gada vasarā vidēji viens no Latvijas ievēlētais EP deputāts mēnesī saņēma 1800 eiro jeb 1265 latus.

Pārejas pabalsta mērķis ir finansiāli palīdzēt bijušajam EP deputātam pārvarēt laika posmu starp deputāta pilnvaru izbeigšanos un profesionālās darbības atsākšanu. Pabalstu iespējams saņemt par katru deputāta pilnvaru īstenošanas gadu. Tas gan maksājams ne mazāk kā sešus un ne vairāk kā 24 mēnešus.

"Ja deputāts uzņemas deputāta pilnvaras kādā citā parlamentā vai stājas kādā oficiālā amatā, pārejas pabalstu maksā, kamēr viņš uzsāk šo deputāta pilnvaru vai amata pienākumu pildīšanu," teikts nolikumā.

Stājoties domes deputāta amatā, Kristovskis deklarējis 6800 latu lielus skaidras naudas uzkrājumus, 35 000 latu un 90 000 eiro (63 000 latu) uzkrājumus "SEB" bankā, kā arī 48 000 eiro (33 600 latu) uzkrājumus AS "Danske bank" Latvijas filiālē.

Amatpersonas deklarācijā Kristovskis norādījis, ka viņam pieder arī vairāki nekustamie īpašumi un vieglā automašīna "Jaguar". Kristovskis arī aizdevis 22 500 latus.

Rīgas domes deputātam tiek apmaksātas līdz 40 darba stundas mēnesī, nosakot vienas stundas algas likmi 13,60 latu apmērā. Tādējādi parasts domes deputāts, lielākais, var saņemt 544 latus pirms nodokļu nomaksas.

Komentāri (200)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu