Arī šoziem autovadītāji brauc ar 180 km/h (240)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.lvceli.lv

Lai gan patlaban ir īsti ziemīgi laika apstākļi un autoceļi var būt slideni, autovadītāji joprojām brauc stipri ātrāk nekā atļauts pat normālos braukšanas apstākļos. Vidējais ātrums ir aptuveni 90 kilometri stundā (km/h), bet daļa vadītāju joprojām brauc pat ar 180 km/h.

Valsts autoceļu pārvaldītāja "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Ceļu pārvaldīšanas un uzturēšanas pārvaldes direktors Aldis Lācis intervijā portālam TVNET teica: "Arī tad, kad mums ir bijuši reāli grūti laika apstākļi, mums ir arī grupa vadītāju, kuri pārvietojas virs 180 km/h." Šo vadītāju ir aptuveni 0,1% no visiem braucējiem.

"Tie [vidējie] ātrumi ir tuvu 90 km/h, kas ir maksimālais atļautais braukšanas ātrums pa normālu, sausu, labā stāvoklī esošu ceļu," viņš teica un pauda nožēlu, ka mūsu braukšanas tradīcijas atšķiras no atļautā ātruma.

"Ja vidējais braukšanas ātrums šajos laika apstākļos lien ārā no maksimāli atļautā – tā jau ir diagnoze." Aldis Lācis uzsvēra, ka patlaban ir ziema, kas ne vienmēr ļauj autoceļus uzturēt nepārtraukti ideālā stāvoklī. Tādēļ daļa atbildības par drošu braukšanu jāuzņemas arī pašiem vadītājiem, kuri patlaban brauc stipri par ātru.

Lācis skaidroja, ka vidējo ātrumu noskaidro, ņemot vērā gan "opi, kurš brauc ar ātrumu 70 km/h, gan "džigitu", kurš pārvietojas ar 120 km/h".

Speciālists atzina, ka šādos laika apstākļos vadītājiem vajadzētu būt piesardzīgākiem un nav saprātīgi braukt ātrāk par atļauto.

Foto: www.lvceli.lv

Lielākā izmērā šo bildi varat aplūkot šeit:

http://www.lvceli.lv/traffic/

Komentāri (240)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu