Iekļūšanu skolā kontrolēs pēc pirkstu nospiedumiem (62)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/williac

Jau februāra vidū Āgenskalna sākumskolā skolēni, viņu vecāki un pedagogi skolā varēs iekļūt, pieliekot pirkstus pie iekšdurvīs novietota pirkstu nospiedumu uztvērēja, tā šodien vēsta „Latvijas Avīze”. Skolas vadība uzskata, ka šādi varēšot novērst svešu cilvēku iekļūšanu mācību iestādē.

Nodomu ierīkot pirkstu nospiedumu lasītāju ir atbalstījuši arī vecāki skolas padomes sēdē. Skolas direktore Ināra Kaķīte skaidro, ka Āgenskalna sākumskolas apkārtnē staigājot arī narkomāni, bet dežurantes skolā ir sievietes, kas nespēšot aizkavēt ļaundarus. Līdz šim skolā jau esot bijuši gadījumi, kad nepiederošas personas pēc ienākšanas skolā devušās uz garderobi, lai, iespējams, kaut ko paņemtu.

Durvju atslēgā reģistrētie skolēnu un viņu vecāku pirkstu nospiedumi datubāzē saglabāsies kā noteiktas ciparu kombinācijas, nevis konkrētu personu dati. Ja skolā vēlēsies iekļūt datubāzē nereģistrēta persona, tai būs jāzvana pie durvīm.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu