"Delna" aicina nomainīt SIA "Rīgas satiksme" vadību (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedrība par atklātību "Delna" vērsusies pie Rīgas domes priekšsēdētāja, lūdzot izvērtēt SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētāja atbildību par Valsts kontroles konstatētajiem pārkāpumiem, ieviešot elektronisko norēķinu sistēmu sabiedriskajā transportā, un lemt par Leona Bemhena atbilstību amatam.

Šodien publiskotais Valsts kontroles revīzijas ziņojums par Rīgas pašvaldības uzņēmuma SIA "Rīgas satiksme" elektroniskās norēķinu sistēmas ieviešanu sabiedriskajā transportā liecina par neefektīvu un nelietderīgu pašvaldības līdzekļu tērēšanu. Valsts kontrole ir secinājusi, ka SIA "Rīgas satiksme" pieņemtie lēmumi nepamatoti sadārdzinās sabiedriskā transporta pakalpojumu izmaksas un un tarifus, kā arī prasīs papildu Rīgas nodokļu maksātāju naudu kompensācijām pārvadātājam.

"Delna" uzskata, ka nav pieļaujams, ka pēc tik būtiskām problēmām, kādas Valsts kontrole konstatējusi e-talona ieviešanā Rīgas sabiedriskajā transportā, kā arī ņemot vērā ievērojamo sabiedriskā transporta biļešu cenu pieaugumu, pašvaldības ieguldījumu šajā uzņēmumā, netiek izvērtēta uzņēmuma vadītāja atbildība un atbilstība ieņemamajam amatam.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu