Saeimai mainīs apsardzi (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No šā gada 1.jūlija Valsts policija (VP) un Drošības policija (DP) pārņems Saeimas, tās objektu, kā arī Saeimas priekšsēdētāja apsardzi, apstiprināja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Šāds lēmums esot izdiskutēts un atbalstīts arī Nacionālajā drošības padomē. Tiem Militārās policijas karavīriem, kuri patlaban apsargā parlamentu, būšot iespēja pāriet darbā uz VP un DP un turpināt pildīt pienākumus.

Patlaban Saeimas un tās objektu apsardzi nodrošina Militārā policija, kas ir Nacionālo bruņoto spēku struktūrvienība.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts apliecināja, ka šādas sarunas par Militārās policijas aiziešanu no Saeimas apsardzes ir notikušas, un šī iniciatīva nākusi tieši no Saeimas puses. Abu iesaistīto ministru tikšanās laikā ar Saeimas priekšsēdētāju panākta vienošanās, ka Saeimas apsardze pāriet Iekšlietu ministrijas atbildībā.

Patlaban vēl tiekot strādāts pie niansēm, kā tas viss varētu notikt, jo ir jāsagatavo arī attiecīgi grozījumi likumdošanā, no Militārās policijas funkcijām izslēdzot Saeimas un tās objektu apsardzi.

Sārts zināja stāstīt, ka Militārajā policijā nav daudz karavīru, kuri būtu gatavi pāriet uz jauno struktūru. Visticamāk, daļa Militārās policijas karavīru, kuri tagad apsargā parlamentu un tā ēkas, atvaļināsies, lai gan tiks meklētas arī iespējas viņiem piedāvāt darbu citur bruņotajos spēkos.

Policija meklē darbiniekus Saeimas apsardzei

Tikmēr VP jau sākusi meklēt darbiniekus. Kā liecina ievietotais paziņojums VP mājaslapā, "saskaņā ar valdības lēmumu par Valsts policijas apsargājamo objektu saraksta paplašināšanu Valsts policija līdz 2010.gada 15.martam organizē kandidātu atlasi pieņemšanai dienestā un nosūtīšanai uz speciālo apmācības kursu".

VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa apliecināja, ka saistībā ar Saeimas un tās objektu apsardzes pārņemšanu VP Objektu apsardzes pārvaldē ir izveidojušās vakantas štata vietas, tādēļ arī tiek meklēti jauni darbinieki. Viņi vairāku mēnešu garumā tiks apmācīti VP koledžā, taču tas gan nenozīmē, ka tieši jaunie darbinieki apsargās parlamentu.

Pagaidām gan ir pieņemts tikai politisks lēmums par Saeimas apsardzes nodošanu VP rokās, par to vēl būs jālemj valdībai un galalēmums jāpieņem parlamentam.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu