Publisko pirmo algu sarakstu no nopludinātajiem VID datiem (803)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Persona, kuras rīcībā ir noplūdušie dokumenti no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS), nosūtījusi informāciju Latvijas Televīzijai (LTV) par kāda Rīgas pašvaldības uzņēmuma, visticamāk, "Rīgas satiksmes", darbinieku algām, šovakar vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Pievienots "Rīgas satiksmes" viedoklis

Informācija liecina, ka atsevišķas personas uzņēmumā saņēmušas algu no 2500 līdz 6000 latu mēnesī.

Sarakstā iekļauta informācija par laika periodu no 2009.gada janvāra līdz novembrim. Tā liecina, ka divas personas no "Rīgas satiksmes" vadības augustā saņēmušas atalgojumu 25 000 latu apmērā. Savukārt kāds darbinieks oktobrī ticis atalgots ar 12 000 latu lielu algu, vēstīja raidījums.

Virknei uzņēmuma darbinieku alga svārstās 3000 līdz 4000 latu robežās, ziņoja raidījums.

Lietotājs Neo, kas pārstāv tā saukto Ceturtās atmodas tautas armiju (4ATA), mikroblogošanas vietnē "Twitter" bija publicējis saiti uz minētās informācijas atrašanās vietu. Ceturtdien pēcpusdienā šī informācija vairs nebija pieejama.

"Rīgas satiksme" 2009.gada datus uzskata par neaktuāliem

"Nevaram apstiprināt, ka šie būtu "Rīgas satiksmes" dati. Pat ja tie būtu, tie nebūtu uzskatāmi par aktuāliem, jo ir datēti ar pagājušo gadu," sacīja"Rīgas satiksmes" preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Bērziņa norādīja, ka ar kapitāldaļu turētāja lēmumu patlaban neviens nesaņem lielāku atalgojumu kā valdes priekšsēdētājs, kura atalgojums saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem ir 2800 pirms nodokļu nomaksas.

"Rīgas satiksme" neplāno vērties ar prasību pret valsti vai pret VID par informācijas nopludināšanu, jo "Rīgas satiksme" nevarot identificēt, ka tie būtu viņu dati.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" iepriekš informēja, ka no EDS noplūduši 7,4 miljoni dokumentu 120 gigabaitu apjomā. Noplūdusi ne vien informācija par valsts augstākajām amatpersonām, bet arī uzņēmējiem un citām privātpersonām.

VID atvainojies nodokļu maksātājiem par to, ka nav tikusi nodrošināta viņu datu drošība.

Komentāri (803)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu