Pamazām atjauno ūdens piegādi; Avāriju likvidēs naktī (766)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas atbildīgajiem dienestiem izdevies pie Brasas tilta plīsušajam ūdensvadam samazināt ūdens izplūdi, līdz ar to ūdens spiediens Rīgā ir palielināts, pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" preses sekretārs Artūrs Mucenieks.Vienlaikus viņš prognozēja, ka normāla ūdensapgādi varētu atjaunot tikai naktī.

Papildināts atbilstoši jaunākajai informācijai

Viņš pastāstīja, ka avārija notikusi tā saucamajā Gaujas maģistrālajā ūdensvadā. Pa to rīdzinieki saņem ūdeni no Baltezera.

Pēc Mucenieka teiktā, patlaban notiekot operatīvie darbi un vēl jāaizver divi mazi aizbīdņi un viens liels, līdz ar to avārija tiks likvidēta vēlu naktī.

TVNET jau vēstīja, ka pie Brasas tilta centra pusē šo pēcpusdien plīsis vecs maģistrālais ūdensvads, kura diametrs ir 80 centimetri. Avārijas dēļ strauji samazinājies ūdens spiediens pilsētas daļā, kas atrodas Daugavas labajā krastā, un daudzas ēkas palikušas bez ūdens

Atbildīgo dienestu darbu kavēja sals, tāpēc, lai aizvērtu nepieciešamo aizbīdni bija nepieciešams to atkausēt,  TVNET sacīja Mucenieks

Saskaņā ar pēdējo informāciju ūdensapgāde atjaunota pilsētas centrā, Sarkandaugavā, dažviet Vecmīlgrāvī un Maskavas ielas rajonā.Patlaban pazemināts ūdens spiediens ir vairākos Rīgas rajonos: Purvciemā, Juglā un citās galvaspilsētas daļās.

Ūdens apgāde pilsētas labā krasta rajonos pēc spiediena mērījumiem pulksten 20:15. ("Rīgas ūdens" dati): 

Ziepniekkalnā - līdz 4. – 5. stāvam
Pārdaugavā - līdz 4. – 5. stāvam
Imantā - Zolitūdē – līdz 9. stāvam
Bolderājā - līdz 4. – 5. stāvam
Centrā - līdz 2. – 3. stāvam
Sarkandaugavā - līdz 4. – 5. stāvam
Vecmīlgrāvī – līdz 9. stāvam
Ķengaragā - līdz 4. – 5. stāvam
Krustpils ielas zonā – līdz 2.- 3. stāvam
Purvciemā - 1. stāvā
Juglā - 1. stāvā
Pļavniekos – 1. stāvā

Avārija izraisīja plūdus un sastrēgumus

Ūdensvadu avārijas dēļ Rīgā, Brasas tilta rajonā bija izveidojies liels satiksmes sastrēgums. "Rīgas ūdens" pārstāvis aicināja autovadītājus apbraukt šo vietu, ja iespējams. Rajonā bija izveidojušies iespaidīgi plūdi.

Portāls TVNET novēroja, ka satiksme pār Brasas tiltu bija apturēta, nekursēja arī tramvaji, kuri stāvēja ar ieslēgtām mirgojošām gaismām. Arī auto satiksme pār tiltu nenotika. Zem tilta bija ūdens. Pie tilta atradās ugunsdzēsēju automašīna un izskatījās, ka viena vieglā automašīna bija iestigusi ūdenī.

Nekursē arī vilciens

Plīsušā ūdensvada dēļ nekursēja arī vilcieni. Portāls TVNET novēroja, ka Zemitānu stacijā nepārdod biļetes uz "Pasažieru vilciena" reisiem uz Carnikavu un Saulkrastiem. Šie maršruti vijas gar Brasas tiltu. Pasažieriem netika paskaidrots, kādēļ biļetes nepārdod un kādēļ reisi nenotiek, kā plānots.

Sekojiet līdzi jaunākajām ziņām portālā TVNET! Turpinājums sekos!

Komentāri (766)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu