Miris, iespējams, ar tuberkulozi saslimušais zīdainis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) pagājušajā naktī nomiris 11 mēnešu vecais, iespējams, ar tuberkulozi saslimušais puisēns, kurš jau vairākas dienas ārstējās intensīvās terapijas nodaļā, informēja slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.

Ārsti vēl gaidīja precīzus analīžu rezultātus, taču klīniskie simptomi liecināja, ka mazulis ir saslimis tieši ar tuberkulozi, līdz ar to sāka attiecīgu ārstēšanas kursu. Mazulis pret tuberkulozi nebija potēts.

Namniece sacīja, ka ārsti veiks puisēna pēcnāves sekciju, lai precīzi zinātu viņa nāves iemeslus, un noskaidros, vai ārstu aizdomas par viņa saslimšanu ar tuberkulozi bijušas patiesas.

Slimnīcas pārstāve uzsvēra, ka, potējot jaundzimušo pret tuberkulozi, bērns pret šo slimību nav simtprocentīgi aizsargāts, taču šī vakcīna novērš smagus saslimšanas gadījumus.

Jau vēstīts, ka vecāku atteikšanās potēt savu tikko dzimušu mazuli pret tuberkulozi nav retums un pērn Rīgas Dzemdību namā vien šādu lēmumu pieņēmuši aptuveni 50-60 mazuļu vecāki, iepriekš atzina Rīgas Dzemdību nama galvenā neonatoloģe Ilze Kreicberga.

Viņa gan piebilda, ka uz kopējā dzimušo mazuļu skaita fona šāda viedokļa paudēju īpatsvars nav liels. Rīgas Dzemdību namā pagājušajā gadā pasaulē ir nākuši 6718 mazuļi. Turklāt vēl biežāk vecāki atsakās savus mazuļus vakcinēt pret B hepatītu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu